Логично е премиерът да бъде от най-голямата формация. На първо

...
Логично е премиерът да бъде от най-голямата формация. На първо
Коментари Харесай

Явор Божанков: БСП ще разговаря с ПП, ДБ и ИТН, запазихме добрия тон с всички

Логично е министър председателят да бъде от най-голямата групировка. На първо място нашите позиции не са изменени, който и да получи третия мандат, ние си държим на обществените цели, които значително бяха изпълнени в актуализацията на бюджета. Но ние държим процесите в обществената сфера да бъдат продължени и задълбочени – стопанска система, Планът за възобновяване, като сме напълно уверени, че нови избори са голям риск за страната.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков във връзка третия мандат за сформиране на държавно управление и възможното му връчване на левицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите му, нови избори няма да решат проблемите на България и са риск да влезем в серпантина от редица избори.

Ако Българска социалистическа партия получи третия мандат, Божанков показа, че няма да се търси поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Борим се против техния модел и е неуместно да търсим поддръжка от тях за разграждане на личния им модел, в това число и „ Възраждане “, които са част от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те участваха в това болшинство, което смъкна ръководителя на Народното събрание “, сподели той. С всички останали обединения Българска социалистическа партия ще беседва, в това число и с „ ИТН “.

Божанков уточни, че главното преимущество на Българска социалистическа партия е, че досега не се е скарала с нито една политическа групировка, а е запазила положителния звук и връзки с всички.

„ Това ще използваме в договарянията оттук насетне, в случай че третият мандат ни бъде връчен “, сподели още той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР