Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател Това

...
Логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател Това
Коментари Харесай

Божанков: Логично би било Кирил Петков да е следващият премиер

Логично е най-голямата политическа мощ, спечелила изборите, да излъчи министър-председател "

 Това съобщи Явор Божанков от БСП пред NOVA в отговор на въпрос дали от партията биха се съгласили водачът на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков да бъде министър председател.

" Всяка партия има експертиза. Една от мощните страни на БСП е точно обществената политика. По-голямата част от нашите оферти са ориентирани точно натам – актуализация на пенсиите, поддръжка на млади фамилии, поддръжка за дребния и междинния бизнес в ценовата рецесия ", сподели още той в студиото на " Здравей, България ".

Той разяснява и упования старт на консултациите за разпределението на местата в възможния нов постоянен кабинет.

" Доколкото знам диалог за имена за министерски номинации в БСП не е почнал, тъй като първо завършваме диалозите по политики. Оттам нататък партията ясно е определила преговорен екип и негов водач, който ще води диалога за съответни назначения. Този диалог все още не е воден ", посочи Божанков. И добави:  " Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се сменя водача на тоци преговорен екип, той е явен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще взе участие и в идващия кръг на преговори ".

" Плюс на публичните преговори е, че всичко се видя. Всичко, което ние сме желали и защитавали, е обществено и по него няма спор ", сподели още Явор Божанков.

" Трябва да има ясна съдружна формула. Ако БСП, Има Такъв Народ или Демократична България излязат извън управлението, това значи единствено едно - къс живот на Народното събрание, нови избори и тотална социално-икономическа и политическа рецесия. Всяка политическа мощ би трябвало да поеме ясна отговорност посредством директно присъединяване ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР