Логично беше да ме потърсят по случая с бягството на

...
Логично беше да ме потърсят по случая с бягството на
Коментари Харесай

Психологът, работил с Владимир Пелов: МВР стана за смях, пак бяха надхитрени

Логично беше да ме потърсят по случая с бягството на Пелов, само че това не е процедура. Леко съм сюрпризиран, че той се е укривал в Ботевград. Смятах, че по-скоро ще страни от родното си място, защото там ще го търсят.
Това сподели психологът Росен Йорданов, който е основал профила на избягалия пандизчия Владимир Пелов, пред Българска национална телевизия.

„ При всички положения издирването е оперативна работа, която изисква бездънен разбор в доста направления. Това изисква работа на мрачно и на безшумно. Не съм сигурен, че околните му не да били сложени под наблюдаване. Част от хората, ангажирани със случая са доста съществени служители на реда. Възможно е да е имало случаен процес “, позволи специалистът.

Той напомни, че първия път, когато Пелов е избягал, е бил открит при близки родственици. „ Добре, че тогава всичко се разви спокойно и безшумно. Оперативната информация не значи надеждна информация. Първият път допускахме, че той ще се свърже с майката. Екипът, който работеше тогава позволи, че той ще се свърже с близки родственици. Когато стана стрелбата в сарафското бюро имаше позволени прекалено много неточности, в това число и от окръжния прокурор “, сподели Йорданов.

„ Смятам, че той е много екстравертен като типаж и много съобразителен като държание “, обясни психологът, който най-добре го познава.

На въпрос дали не е имало пропуски на проверяващите, Росен Йорданов съобщи: „ Проблемите в пандиза са доста остарели и чиновниците там работят в ужасни условия. В известна степен Министерство на вътрешните работи стана за смях, тъй като това не е първият случай, в който са надхитрени и напомни случая с нарушителите, взривили банкомат. Радостно е, че сега стават по-малко закононарушения. Лошото е, че Министерство на вътрешните работи не се модернизира, а си остава като нрав и концепции, една закостеняла система. Лично на мен ми е мъчително от този факт. Манталитетът, който се насажда там е фатмашки. Има безусловно непотребни действия, от който можем незабавно да спестим 20% от бюджета. Определено Министерство на вътрешните работи не си свърши работата по този случай. Такъв случай обаче не трябва да се употребява за причина за искане на оставка. Причините не са лични, а систематични “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР