Лодка, пусната от американски ученици от прогимназия в щата Ню

...
Лодка, пусната от американски ученици от прогимназия в щата Ню
Коментари Харесай

Лодка, пусната от американски ученици, стигна до Норвегия

Лодка, пусната от американски възпитаници от прогимназия в щата Ню Хемпшър през октомври 2020 година, стигна до Норвегия, заяви Асошиейтед прес.

Учениците са поставили в 1,8-метровата лодка фотоси, есенни листа, жълъди, дребни монети . Тя е била оборудвана с проследяващо устройство, само че то замлъкнало през част от пътешествието. Намерил я норвежки възпитаник на 1 февруари в Смола, дребен норвежки остров.

През дългото 8300 благи странствуване лодката останала без кила и корпуса си, само че палубата и товарът ѝ били непокътнати. Намерилият я Карел Нунсик я занесъл в учебно заведение и я отворил предходната седмица със съучениците си. Мислят скоро да се обадят на децата в Съединени американски щати.

" Когато я пускаш, нямаш визия къде и дали изобщо ще стигне, по какъв начин ще пътува - сподели Каси Стюмиест, изпълнителен шеф на неправителствената организация " Образователни пътища " в щата Мейн, която работи по плана с учебното заведение на американските деца от 2018 година - Тези деца обаче влагат очакванията и фантазиите си в него и си мисля, че от време на време това оказва помощ. "

Учениците са пуснали лодката в Атлантическия океан и са следили пътя ѝ, само че е имало продължителни интервали, през които джипиесът замлъквал. Включил се още веднъж през сезона на ураганите, като през август и септември бил на същата географска широчина като Ирландия. След това отново смълчан, само че на 30 януари научили, че лодката като че ли е достигнала дребен остров западно от Норвегия .

" Изненадана съм, че лодката изобщо стигна до някъде - сподели едно от децата Моли Флин. - мислех, че ще заседне, а тя в действителност съумя и това е в действителност ужасно и изненадващо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР