Лийдс доскоро беше един от кандидатите за директна квота за

...
Лийдс доскоро беше един от кандидатите за директна квота за
Коментари Харесай

Лийдс продължава да се дъни, Рединг също го посече

Лийдс до неотдавна беше един от претендентите за директна квота за Премиършип, само че не стопира да се дъни. Тимът от Йоркшир падна с 0:1 на собствен терен от борещия се за оцеляване Рединг и записа трета поредна загуба.

Този мач беше извънредно трагичен, тъй като "кралските жители " поведоха пет минути преди края, а в продължението на срещата Пабло Ернандес пропусна дузпа за домакините и пропусна най-малко да донесе точка.

От началото си този дуел предложи равностойна и двуостра борба. Пиер-Мишел Ласога и Пабло Ернандес пропуснаха страхотни шансове за Лийдс, а Йон Бодварсон и Джоуи ван ден Берг не можаха да се разпишат за Рединг.

Така се стигна до трагичната развръзка в края. В 85-та минута Ван ден Берг овладя една топка в центъра след подозрения, че има фаул против състезател на Лийдс. Той обаче не се поколеба и изведе с един пас зад отбраната Моду Бароу и гамбиецът с един хирургически прецизен удар откри резултата.

Това обаче не беше всичко в този мач. В 92-та минута Лийдс имаше страховит късмет най-малко да предотврати провалянето. Тогава домакините получиха дузпа, само че Пабло Ернандес подходи несериозно и пропиля страхотната опция за гол.

Така Лийдс остава с 20 точки на шестата позиция в класирането. Все отново отборът е единствено на четири точки от върха, където са Кардиф и Шефилд Юнайтед с по 24 точки. Рединг изпълзя от зоната на изпадащите и към този момент е с 12 точки в актива, с две повече от изпадащия Бъртън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР