Лияна Панделиева 7 март, ГласовеНие сме Швейцария на Балканите (или

...
Лияна Панделиева 7 март, ГласовеНие сме Швейцария на Балканите (или
Коментари Харесай

3,5 млн.нощуват у нас, но ги броим 10,5 млн.туристи*

Лияна Панделиева 7 март, Гласове

Ние сме Швейцария на Балканите (или на Западните Балкани?);

Щяхме от Варна да вършим Ротердам на Черноморието; Слънчев бряг е родният Бенидорм. Последната вест е, че Странджа ще е българският „ Ел Камино де Сантяго “. Някакви хрумвания за български Южен Полюс и българска Патагония?

Ключов проблем на новия маршрут е неналичието тук-там за настаняване – ни хотели, ни къщи за посетители, ни къмпинги, а тези 170 км е планувано да се изминават за към девет дни. Но у нас, по този начин или другояче, всеки може да се настани, където откри за добре, да си напали огън, да се разположи на всяка земя, като че ли е негова.

В същото време България е изключена от европейския велотуризъм, тъй като освен нямаме направления за велосипедисти, само че в цяла България няма нито един хотел, където велотуристи да могат умерено да оставят колелетата си , да ги сервизират. Годишните доходи от велотуризъм в Европа са към 55 милиарда евро, само че всички пътища за велотуризъм заобикалят страната ни от външната страна.

Въпреки че към този момент десетки години се приказва за веломаршрут край Дунав, който да е продължение на този, който потегля от Германия около реката, това нито се случва, нито следва да се случи. Поредното Световно туристическо ревю в Берлин.

България към този момент окончателно загуби историческото и извънредно стратегическо местонахождение на това ревю и то бе изплатено от Турция и за трета година сме там, където никой не може да ни откри. Въпросът обаче е с какви оферти страната ни взе участие за следващ път на форума?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР