Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на турнира в Пазарджик

Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на ITF, който се организира на клей в Пазарджик.

В среща от втория кръг на главната скица българската квалификантка надигра в два сета представителката на Франция Лоа Боасон със 7:5, 7:6(4) след съвсем два часа и половина игра.

С триумфа Каратанчева си обезпечи 17 точки за международната класация и също така проработи 1029 $ от наградния фонд, а в спор за място на полуфиналите 20-годишната тенисистка ще играе против победителката от мача сред Кристина Дину от Румъния и Даниела Висмане от Латвия.

Междувременно след няколко минути поставената под №3 в главната скица Гергана Топалова също ще излезе на корта за мача си от втория кръг против Полона Херцог от Словения, която е някогашна №35 в международната класация.

По-късно през днешния ден предстоят да се изиграят и срещите от четвъртфиналите на двойки, където още веднъж ще има солидно българско присъединяване. Топалова в тандем с латвийката Висмане, сложени под №3, ще се изправят против Росица Денчева (България) и Лиан Тран (Нидерландия). Изцяло българският дует Джулия Терзийска и Ани Вангелова ще срещне водачките в схемата Ника Радишич (Словения) и Анита Вагнер (Босна и Херцеговина), а Лия Каратанчева и Сапфо Сакелариди (Гърция), №2 в схемата, ще излязат против Ксения Ласкутова (Русия) и Ивана Шебестова (Чехия).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР