Лий Ка-шин е известен като най-богатият човек в Хонконг, успял

...
Лий Ка-шин е известен като най-богатият човек в Хонконг, успял
Коментари Харесай

Бумът на Zoom: Платформата, която превърна $850 000 000 инвестиция в $3 000 000 000 за година

Лий Ка-шин е прочут като най-богатият човек в Хонконг, съумял да натрупа милиарди долари с помощта на своята империя в региона на имотния бранш и строителството. През тази година обаче той печели от нещо доста по-различно - от вложенията си в софтуерния бранш.

Милиардерът е един от първите вложители в платформата за видео конферентни диалози Zoom Video Communications и е притежател на дял от 8,6% от нея, демонстрират данни, подадени до регулаторите.

Само от началото на тази година цената на неговият дял се е нараснала с 80% до 3 милиарда $ на фона на спад с към 4,6 милиарда $ на общото му благосъстояние до чисто 25,7 милиарда $ от началото на годината, сочат изчисленията на Bloomberg Billionaires Index.

Лий Ка-шин е вложил в Zoom за първи път през 2013 година, като неговият дял в софтуерната компания е бил на стойност от към 850 милиона $ през април 2019 година, когато тя дебютира на фондовата борса в Съединени американски щати.

Онлайн платформата записа нееднократен растеж на дейните консуматори през последните няколко седмици вследствие на рестриктивните мерки за придвижването на хора поради разпространяването на ковид. Успоредно с растежа на потребителите акциите на компанията записаха рекордно повишаване.

Лий обаче не е единственият, който печели от същинския взрив на Zoom. Основателят на компанията Ерик Юан е нараснал финансовото си положение до 6,5 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР