Ливърпул триумфира с втори трофей за сезона. Мърсисайдци имаха дежа

...
Ливърпул триумфира с втори трофей за сезона. Мърсисайдци имаха дежа
Коментари Харесай

Мечтата за куадрупъл е жива! Ливърпул отново сломи Челси след дузпи и триумфира с ФА Къп

Ливърпул победи с втори трофей за сезона. Мърсисайдци имаха дежа вю, защото завоюваха край против Челси след дузпи. Този път огромната " алена " наслада е в шампионата за Купата на Англия, която беше завоювана от селекцията на Юрген Клоп за осми път в клубната история.

Редовното време на " Уембли " приключи при нулево реми, през което и двата противника имаха премного положения за гол. При дузпите Челси още веднъж се оказа от губещата страна, откакто пропуски на Аспиликуета и Мейсън Маунт се оказаха решаващи. Любопитното е, че победният углавен удар бе осъществен от гръцкия краен защитник и твърда запаса Костас Цимикас.
 Агентът на Лукаку: Клиентът ми несъмнено има проблем
Агентът на Лукаку: Клиентът ми несъмнено има проблем

" Все още не познаваме новите притежатели на Челси "

Така " Уембли " бе белязан от бурна " алена " наслада, а фантазията за куадрупъл към момента жива. Ливърпул към момента е в битката за купата в шампионата, а също по този начин на 28 май им следва и край с Реал (Мадрид) в Шампионската лига.
 Снимка 574034
Източник:

Неприятната вест за спечелилите е травмата на Мо Салах, който напусна наложително още в средата на първата част.

Мърсисайдци започнаха по-силно финала и в петата минута пробив на Диас можеше да докара до първия гол. Колумбиецът опита да откри Тиаго пред вратата, само че подаването се оказа прекомерно мощно. Секунди по-късно Салах стреля с глава над вратата.

В осмата минута интензивният Диас бе изведен превъзходно от Александър-Арнолд, напредна самичък против Менди, само че вратарят съумя да отрази удара. Кейта не съумя да уцели вратата при добавката.
 Джерард набеляза футболист на Ливърпул
Джерард набеляза футболист на Ливърпул

Мениджърът желае да притегли бранителят Джо Гомес

Постепенно Челси съумя да успокои играта и на своя страна стигна до голов късмет. Мейсън Маунт проби по фланга и откри непокрития на дузпата Кристиан Пулишич, който шутира по земя покрай дясната греда на Алисон.

На бразилеца се наложи да прави уверено избавяне в 27-ата минута. Пулишич почете включване на Маркос Алонсо, само че финалният изстрел на испанеца откри тялото на гореспоменатия пазач.

Големи проблеми сполетяха Юрген Клоп в последната третина на първата част. В рамките на няколко минути на тревата паднаха Алисон и Мо Салах, показвайки че имат потребност от здравна помощ. Случващото се с египтянина се оказа надалеч по-тежко и даже се наложи насилствената му промяна с Диого Жота. Португалецът можеше да остави своя отпечатък върху финала в 44-ата минута, само че акробатичният му изстрел мина над горната греда на Менди. Отговорът от другата страна на игрището даде Ромелу Лукаку, само че и той не откри задачата.
 Снимка 574035
Източник:

Челси стартира по вихрен метод второто полувреме. В рамките на 60- секунди бяха пропуснати три чисти голови положения за лондончани, измежду които и изстрел в гредата от фаул на Маркос Алонсо.
 Мо Салах: Аз съм най-хубавият футболист в света, статистиката ми го потвърждава
Мо Салах: Аз съм най-хубавият футболист в света, статистиката ми го потвърждава

Винаги съм фокусиран върху работата си и давам всичко от себе си

Атаките не спираха и към двете порти. Отборът на Клоп имаше малко повече надзор идващите минути. Защитата на лондончани се справяше, само че в 61-ата минута остави Жота да стреля. Топката обаче мина около вратата.

Ливърпул имаше преимущество в последната част на дуела и не спря да търси гола. В 84-ата минута Диас нацели гредата със мощен удар. Секунди по-късно чудесно центриране на влезлия като запаса Милнър откри Анди Робъртсън пред опразнената врата. Бранителят засече топката от въздуха, само че не съумя да я насочи във вратата и тя се удари в дясната греда.
 Снимка 574032
Източник:

За началото на продълженията Юрген Клоп направи изненадваща промяна, като извади Вирджил Ван Дайк и пусна Жоел Матип. В отбора на Ливърпул се усещаше отмалялост. Диас и Мане пробваха да вършат независими пробиви, само че нямаха сили да ги завършат. Пред другата врата имаше обстановка, в която резервата Зиеш бе избутан от Конате в наказателното поле, само че съдията реши, че няма нарушаване. Така ориста още веднъж отреди двата непримирими противника да решат всичко след дузпи.
 Челси се договри с Иван Перишич
Челси се договри с Иван Перишич

Хърватинът ще премине в Лондон след края на сезона

Първата неточност при тях беше на капитана на Челси Сесар Аспиликуета, който не бе задоволително акуратен, а топката удари страничната греда. Шанс да затвори мача имаше Садио Мане при пета дузпа за Ливърпул, само че той бе обезверен от сънародника си на вратата Едуард Менди. Последва прецизен удар на Зиеш и по този начин към този момент всичко зависеше от спомагателните изстрели. При тях Алисон избави зрелищно против Мейсън Маунт, а достойнството да донесе осми трофей на в историята на Ливърпул за ФА Къп донесе....Костас Цимикас.
 Снимка 574033
Източник:

Изключително любопитен воин, който подлуди трибуните и запази фантазията за кударупъл през акция 2021/2022.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР