Ливърпул стигна до второ поредно равенство във Висшата лига. След

...
Ливърпул стигна до второ поредно равенство във Висшата лига. След
Коментари Харесай

Нова грешна стъпка за Ливърпул, вратар отчая шампионите

Ливърпул стигна до второ следващо тъждество във Висшата лига. След 1:1 с УБА, довечера мърсисайдци не победиха и различен от забърканите в битката за оцеляване Нюкасъл. Нулевото реми на " Сейнт Джейм Парк " значително се дължи на съвършения пазач Карл Дарлоу, който отчая звездите на " алените ".
 Снимка 511787
Източник:

Един от огромните длъжници за гостите с споделяше Мохамед Салах, който на два пъти остана самичък против гореспоменатия вратар, само че показва неакуратен мерник. Изгодни положения за любимеца пропиля и Роберто Фирмино.
 Коронавирусът отсрочва мач на Челси
Коронавирусът отсрочва мач на Челси

Моркамбза изумен от вируса

Нюкасъл заслужи точката си с доста битка по целия терен. С малко повече шанс, Калъм Уилсън или Кийрън Кларк можеха да поднесат огромната изненада, само че Алисон беше на своето място.

Ливърпул остава на върха в Премиър лийг с 33 точки. Момчетата на Клоп имат три повече от втория Манчестър Юнайтед. " Джордитата " са под №14.

Срещата на " Сейнт Джеймс Парк " не стартира по усета на първенците. Гостите стартираха отпуснато, изключително в защита, като голова опция се откри пред Калъм Уилсън още в 3-ата минута. Тогава британският национал опита да сюрпризира Алисон с изстрел от дребен ъгъл, който беше избит в корнер. При него Мърфи скочи над всички, само че не можа да насочи акуратно с глава.
 Снимка 511788
Източник:

Малко по-късно някогашният стрелец на Борнемут се измъкна от персоналния си надзирател и при пас от фаул. Изтеглената защита на Ливърпул се провали в устрема си за изкуствена засада и по този начин нападателят можеше да стреля с глава. Кълбото мина на сантиметри от далечния ъгъл на мърсисайдци.
 Карлето отписа Евертън от борбата за купата
Карлето отписа Евертън от борбата за купата

" Може би през идващия сезон... "

" Джордитата " могат да съжаляват, че към този момент не водеха в резултата с настъпването на 13-ата минута. Играта с дълги топки причиняваше съществени вреди на " алената " отбрана. Мощният спринт на Калъм Уилсън остави без конкуренция младия защитник Нат Филипс. Той единствено изгледа по какъв начин №13 на противника шутира от непосредствена непосредственост, само че Алисон действаше уверено и избави своите от най-лошото.

Ливърпул разпростра една от най-хубавите си офанзиви в 25-ата минута. Тогава Алекзандър-Арнолд опитва непосредствено от въздуха да продължи към намиращия се на далечна греда Мане. Вратарят на " свраките " Карл Дарлоу, " прочете " обстановката и пресече пътя на подаването в сюблимния момент.

Домакините извадиха огромен шанс в 35-ата минута! Мат Ричи се оказа на неточното място и покриваше засадата при извеждащ пас за Салах. Така египтянинът остана самичък против Карл Дарлоу, само че изненада и самия себе си, откакто не съумя да преодолее надарения вратар.
 Снимка 511799
Източник:

Ливърпул пропиля чудесна опция да поведе в резултата малко преди паузата. Роберто Фирмино най-накрая подсети за присъединяване си в мача, откакто даде подтик на " аленото " нахлуване с подаване за Салах. Миг преди Фараона да насочи може би голов изстрел, американецът ДеАндре Йедлин се хвърли в неговите крайници и почисти уверено.
 Очаквано: Отложиха Тотнъм - Фулъм
Очаквано: Отложиха Тотнъм - Фулъм

Причината е сериозният брой инфектирани с COVID-19 в редиците на гостите

Последният удар по топката за първата част, можеше да подари мърсисайдци с попадение. Роберто Фирмино се възползва от недоразумение сред централните бранители на Нюкасъл. Бързо се ориентира от изскочилия късмет и насочи с глава. Карл Дарлоу обаче бе на мястото си и го отчая с удивителен инстикт.
 Снимка 511797
Източник:

Липсата на креативност в офанзивната скица на " алените " принуди до това момчетата на Юрген Клоп да бъдат рискови, само при статични положения. При следващото от тях в 55-ата минута, Алекзандър-Арнолд откри Мане, който с глава стреля около дясната греда.

Мохамед Салах продължи да бъде дебитор за своя отбор, откакто направи нов огромен пропуск. В 65-ата минута, извеждащо подаване на Фирмино разсече защитата на " джордитата ". Африканският му сътрудник се нуждаеше от едно лъжливо допиране, с цел да отстрани Шер и незабавно да опитва шут към десния ъгъл на Дарлоу. Целта обаче не бе изумена.
 Снимка 511796
Източник:

Въпреки, че си бяха избрали ролята на бранещ се, футболистите на Нюкасъл можеха да поведат изненадващо в мача с идването на 77-ата минута. Кийрън Кларк показва силата на своето позициониране и скочи най-високо, с цел да удари топката с глава. Алисон го отчая с основна интервенция.
 Бърнли взе наложителната победа против Шефилд Юнайтед
Бърнли взе наложителната победа против Шефилд Юнайтед

Бен Мий вкара значимият гол с глава

Страхотна интервенция на Фабиан Шер предотврати гол за Ливърпул, 10 минути преди края. Тогава вратарят Дарлоу мазета остро подаване към Мане, само че топката, въпреки и с шанс, доближи до сенегалеца. Преди да насочи в опразнената мрежа обаче, звездата на гостите бе блокиран от съвършения шпагат на бранителя на " свраките ".

В оставащите мигове от срещата, първенците подвигнаха интензитета на своето показване. Те можеха да стигнат и до скъпоценния гол, само че за кой ли път бяха разочаровани от Дарлоу. Юношата на Нотингам Форест резервира самообладание и завоюва самостоятелната си борба с Фирмино при негов удар с глава.
 Снимка 511791
Източник:

На 4 януари Ливърпул гостува на представящия се мощно Саутхямптън. Нюкасъл приема различен от водачите Лестър.
 С късен гол на Маркъс Рашфорд Манчестър Юнайтед излъга Уулвърхямптън
С късен гол на Маркъс Рашфорд Манчестър Юнайтед излъга Уулвърхямптън

Двамата вратари направиха серия от страхотни спасявания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР