Ливърпул ще отбележи тъжната кончина на президента на Евертън Бил

...
Ливърпул ще отбележи тъжната кончина на президента на Евертън Бил
Коментари Харесай

Ливърпул почита Бил Кенрайт и сър Боби Чарлтън преди следващите си две домакинства

Ливърпул ще означи тъжната кончина на президента на Евертън Бил Кенрайт, като на „ Анфийлд “ довечера, преди семейството на френския Тулуза в Лига Европа, ще звучи песента на The Hollies „ He Ain’t Heavy, He’s My Brother “.


Тази ария не е определена инцидентно – точно починалият Кенрайт я избира да прозвучи на „ Гудисън Парк “ – домът на Евертън, след излизането на отчета на самостоятелната комисия след нещастието Хилзбъро през септември 2012.

В добавка, играчите, треньорите и хората от личния състав на Ливърпул ще носят черни ленти по време на срещата с Тулуза.

В неделя, „ алените “ ще почетат и друга легенда, само че на Манчестър Юнайтед – сър Боби Чарлтън, който си отиде от този свят предишния уикенд. Световният първенец с Англия, троент победител в Първа дивизия и европейски клубен първенец с Юнайтед, умрелият на 86 години Чарлтън бил непосредствен другар с легендата на Ливърпул Бил Шенкли, като бил и част от почитта, отдадена към жертвите на Хилзбъро през септември 2012 на „ Анфийлд “.

По-късно той поканил фамилиите на 97-те трагично починали почитатели в следствие от случилото се на „ Хилзбъро “ през април 1989 да следят мач сред Юнайтед и Ливърпул на „ Олд Трафорд “. В негова чест, последователите на „ Анфийлд “ ще почетат великия сър Боби Чарлтън с овации преди началото на срещата с Нотингам Форест. Всички играчи, треньори и хора от личния състав също ще носят черни ленти на ръкавите си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР