Ливърпул се готви за натоварено трансферно лято. Неделното равенство 4:4

...
Ливърпул се готви за натоварено трансферно лято. Неделното равенство 4:4
Коментари Харесай

Ливърпул е сред кандидатите за напускащ Байерн през лятото

Ливърпул се готви за натоварено трансферно лято. Неделното тъждество 4:4 против Саутхемптън беше последният мач за Роберто Фирмино, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн с екипа на „ алените “. Наби Кейта също ги последва на изхода на „ Анфийлд “, до момента в който младият Фабио Карвальо ще бъде даден чартърен.

Една от задачите на Ливърпул пък се споделя Бенжамен Павар от Байерн Мюнхен. Той прекара четири сезона с баварския гранд, с който подвигна Шампионската лига през сезон 2019/2020, както и завоюва купата в Бундеслигата във всяка една година от престоя си на „ Алианц Арена “.

Но бъдещето на 27-годишния футболист, който завоюва Световното състезание с Франция през 2018-а година, беше обект на интензивни спекулации този сезон. Мърсисайдци са измежду клубовете, които насочиха запитвания за бранителя, който може да играе както в центъра, по този начин и като краен браните. Мениджърът Юрген Клоп се чака да укрепи състава и с нов бранител, а Павар наподобява като съвършената алтернатива, написа Kicker.

В последните дни Bild писа, че Павар към този момент е оповестил желанието си да напусне Байерн и, защото му остава единствено една година от контракта му, клубът евентуално ще се опита да завоюва пари от него това лято от неговата продажба, вместо да чака той да напусне без пари след 12 месеца.

Потенциална спънка за договорката е, че британският клуб не може да предложи на футболиста мачове в Шампионска лига, защото „ алените “ ще вземат участие в Лига Европа.

Павар обаче не е единственият състезател на Байерн, който е желан от Ливърпул. Клоп преследва и полузащитника Райън Гравенберх. Мърсисайдци също са покрай привличането на Алексис Мак Алистър от Брайтън и също са в конкуренцията за подписа на халфа на Спортинг Лисабон - Мануел Угарте.

Benjamin Pavard's future is said to be uncertain amid reports of Liverpool 'inquiry'.
— Liverpool FC News (@LivEchoLFC)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР