Ливърпул постигна категорична победа с 5:1 над Уест Хем на

...
Ливърпул постигна категорична победа с 5:1 над Уест Хем на
Коментари Харесай

Ливърпул на 1/2-финал в Карабао Къп, там среща Фулъм

Ливърпул реализира безапелационна победа с 5:1 над Уест Хем на „ Анфийлд “, с която се класира за полуфиналите на Карабао Къп. Мърсисайдци бяха цялостен стопанин на терена и не оставиха никакви шансове на „ чуковете “.

Още в началните стадии на срещата Харви Елиът можеше да даде задатък на Ливърпул, като в 10-ата минута стреля неопределено от границата на наказателното поле, а в 14-ата от добра позиция прати топката около левия непряк дирек.

В 28-ата минута Ливърпул въпреки всичко поведе, откакто Доминик Собослай получи хубаво извеждащо подаване от Джарел Куанса, отскубна се от отбраната и с хубав отдалечен удар в десния ъгъл означи за 1:0.

В 45-ата минута Коди Гакпо засече центриране с глава, само че топката мина вляво от вратата на Алфонс Ареола.

В 56-ата минута Дарвин Нуньес откри Къртис Джоунс в наказателното поле, той не се забави и без никакви проблеми промуши топката по земя във вратата на Уест Хем – 2:0.

В 71-вата минута падна и трето попадение в мрежата на Ареола, откакто Ибрахима Конате с смъртоносен пас откри Коди Гакпо, който от границата на наказателното поле стреля към долния десен ъгъл – 3:0.

Шест минути по-късно Уест Хем се разписа с първия си прецизен удар в срещата, откакто Бен Джонсън откри Джаред Боуен, който засече центрирането му в мрежата 3:1.

В 81-вата минута Мохамед Салах направи непростителен пропуск, откакто удар на Дарвин Нуньес срещна левия непряк дирек, топката стигна до египтянина, който на празна врата не съумя да се разпише.

Само минута по-късно Салах се реваншира, откакто бе изведен от Трент Александър-Арнолд и след прекрасен самостоятелен рейд преодоля отбраната и вратаря – 4:1. В 84-ата минута Къртис Джоунс оформи крайното 5:1 след нова асистенция на Трент.

Жребият отреди мърсисайдци да се изправят против Фулъм, а Челси ще играе на полуфинал против Мидълзбро.

Първите дуели от полуфиналите на Карабао Къп ще се играят в седмицата, започваща на 8 януари 2024 година, а реваншите ще се играят в седмицата, започваща на 22 януари 2024 година

Първият мач сред Ливърпул и Фулъм ще бъде на „ Анфийлд “, а реваншът на „ Крейвън Котидж “.

„ Ривърсайд “ ще посрещне първия мач сред Мидълзбро и Челси, а реваншът ще бъде на „ Стамфорд Бридж “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР