Ливърпул получи позволение да сключи договор с Найк, след като

...
Ливърпул получи позволение да сключи договор с Найк, след като
Коментари Харесай

Ливърпул получи важно разрешение от Върховния съд

Ливърпул получи разрешение да подписа контракт с Найк, откакто Върховният съд в Англия се произнесе в интерес на "червените " по опита за блокиране на договорката от страна на сегашния производител на екипи за тима - Ню Баланс. Споразумението с водещата американска компания ще бъде за период от пет години и ще започва през лятото.

Ню Баланс, който заплаща на Ливърпул по 45 милиона лири на сезон, оспорваше контракта с Найк въз основата на съществуваща уговорка, с която може да насочи равна оферта на тази от конкурентна компания.

Найк в действителност предложи по-малко пари - 30 милиона на сезон, само че мрежата на разпространяване действително ще надвиши 45-те на Ню Баланс.

Основният проблем за юристите на Ливърпул е била точно клаузата на контракта с Ню Баланс, само че по всичко проличава, че те са се справили пред съда. Така водещият американски производител на спортни продукти ще получи правото да даде титулярната фланелка на Ливърпул на допустимо максимален брой последователи по целия свят.

"Ливърпул ФК може към този момент да разгласи с задоволство, че съдиите се произнесоха в интерес на клуба по правния проблем с сегашния производител на екипи Ню Баланс. Ще продължим с него до края на сезона, само че няма да стопираме подготовката за идващия с новия снабдител ", заяви представител на мърсисайдците./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР