Ливърпул и Тотнъм оправдаха очакванията за невероятно дерби помежду си

...
Ливърпул и Тотнъм оправдаха очакванията за невероятно дерби помежду си
Коментари Харесай

Вихрен завършек и зрелищно реми между Ливърпул и Тотнъм

Ливърпул и Тотнъм оправдаха упованията за необикновено дерби между тях в 26-ия кръг на Висшата лига. В популярен мач на "Анфийлд " двата тима трябваше да се задоволят единствено с по точка след необикновено, спиращо дъха 2:2.

Домакините започнаха мача с ударна доза експанзия в играта си, а пресата на „ червените” съществено затисна Тотнъм в личната му половина. Само в границите на секунди футболистите на Маурисио Почетино позволиха няколко неточности, а в 3-ата минута към този момент заплатиха цената за неуверените си изяви. Тогава и Дейвинсон Санчес, и Ян Вертонген някак не съумяха да лишават изрично и без друго противоречивата топка от Роберто Фирмино. Тя отскочи към Ерик Дайър, а той куриозно реши да връща към вратаря, въпреки Мохамед Салах да дебнеше тъкмо за това. Египтнянинът без проблем прихвана подаването и останал самичък против Уго Лорис го преодоля елементарно с шут по диагонала – 1:0.

Ливърпул не отслаби натиска върху отбраната на Тотнъм и в 11-ата минута Садио Мане някак измъкна топката под носа на Дейвинсон Санчес до тъчлинията. Сенегалецът незабавно се спусна мощно отляво по офанзивата към наказателното поле и центрира ниско за Салах, като единствено навременният шпагат на Вертонген предотврати по-голяма пакост.

В 18-ата минута Трент Александър-Арнолд метна прекрасен дълъг пас зад тила на отбраната в бяло и Джеймс Милнър пое решително. С топката в наказателното поле той опитва центриране, а рикошетът в тялото на Санчес придаде на топката неприятна парабола. Лорис си отдъхна, когато кълбото излезе в корнер на сантиметри около десния му дирек.

В 22-ата и Роберто Фирмино опитва шанса си, въпреки и позицията му за пукотевица с глава да не бе най-удобната. Чак след средата на полувремето Тотнъм живна и пое надзор над топката. Въпреки че до почивката дейностите се развиваха най-вече в половината на Ливърпул най-чистата опция за гостите бе един добре ориентиран шут на Муса Дембеле от дъгата. Лорис Кариус се намеси вещо и закова топката пред голлинията си.

Второто полувреме стартира по подобен метод – Ливърпул беше по-актвиният в първите минути и държеше напрегнат противниковите бранители, които този път не позволиха съмнения. За сметка на това Тотнъм застрашителен разсече отбраната на домакините в 57-ата минута, когато пас с едно допиране на Кристиан Ериксен остави Хьон-Мин Сон напълно самичък против вратаря. Кореецът набра скорост и разчете неверно момента за отправяне на изстрел, а Кариус към този момент се бе доближил и избави сигурен гол.

С последвалите си смени Клоп сподели, че главната му концепция ще бъде да се брани нежната преднина. Садио Мане и Джордан Хендерсън отстъпиха местата си, с цел да се появят на техните места Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джорджинио Вайналдум. В същото време Тотнъм промени схемата си и се ориентира към игра с трима в защита след включването на Ерик Ламела.

Дълго време тактиката на „ червените” сработваше сполучливо, по тази причина Клоп стигна до прекаленост и извади Джеймс Милнър, с цел да пусне още един централен бранител в лицето на Жоел Матип. Далеч по-ключова се оказа последната рокада за Тотнъм, при която Виктор Уаняма се появи на терена за сметка на поуморилия се Муса Дембеле.

Кениецът влезе на терена в 79-ата минута и единствено секунди по-късно заши извънреден гол, който още веднъж повдигна въпросителни към отбранителната игра на „ червените”. Вратарят Лорис Кариус излезе напред, с цел да избие остро центриране на Ериксен отляво, а Емре Джан не постави задоволително старания, с цел да овладее топката. Тя продължи да излиза с мудна скорост отвън дъгата, където Уаняма я посрещна със свиреп шут, влетял с безумна скорост неспасяемо под сглобката – 1:1.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР