Ливърпул и Арсенал направиха 2:2 в зрелищен двубой на Анфийлд“

...
Ливърпул и Арсенал направиха 2:2 в зрелищен двубой на Анфийлд“
Коментари Харесай

Ливърпул спря Арсенал, рефер блъсна Робъртсън

Ливърпул и Арсенал направиха 2:2 в зрелищен дуел на „ Анфийлд “ от 30-ия кръг на Висшата лига. Лидерът в класирането Арсенал игра мощно в началните минути и поведе с 0:2. Мохамед Салах и резервата Роберто Фирмино обаче донесоха точката на мърсисайдци. Салах също така пропусна дузпа при започване на втората част, а в добавеното време беше покрай надвит гол, само че вратарят на Арсенал избави.

Равенството прекъсна серията на столичани от седем следващи победи в шампионата. Тимът остава на върха в класирането със 73 точки, шест повече от. Сити обаче има мач по-малко. Ливърпул няма победа в четири следващи мача във Висшата лига и остава осми с 44 точки.

Габриел Мартинели даде ранен задатък на Арсенал с попадение в осмата минута. Габриел Жезус удвои в 28-ата. Мърсисайдци се впуснаха в офанзиви, които дадоха резултат в 42-а минута. Тогава Салах прати топката в опразнената врата и понижи на 1:2. Салах можеше да изравни при започване на второто полувреме, само че пропусна дузпа, отсъдена за нарушаване против Диого Жота. Египтянинът не уцели вратата от бялата точка. В 87-а минута Фирмино изравни с глава след центриране на Трент Александър-Арнолд. Това е десети гол за Фирмино против Арсенал, с което той се изравни с Роби Фаулър и Уейн Рууни. Така и тримата към този момент държат този връх.

Сблъсъкът мина и през скандал сред Анди Робъртсън и помощник съдията Константин Хацидакис. Инцидентът се разигра след края на първото полувреме на срещата на „ Анфийлд “.. Главният арбитър Пол Тиерни сподели жълт картон на халфа на Ливърпул за митинг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР