Ливърпул допусна шокираща загуба от Нотингам, който беше последен в

...
Ливърпул допусна шокираща загуба от Нотингам, който беше последен в
Коментари Харесай

Ливърпул с шокираща загуба от последния във Висшата лига

Ливърпул позволи шокираща загуба от Нотингам, който беше финален в класирането на Висшата лига преди този мач. " Червените " паднаха с 0:1 на " Сити Граунд " в среща от 13-и кръг.

В деветата минута Фабио Карвальо бе изведен хитро зад отбраната на домакините, само че Дийн Хендерсън излезе бързо, с цел да съкрати ъгъла и отрази удара на португалеца. От последвалия корнер Фирмино можеше да се разпише с глава, само че не съумя да уцели добре топката и тя мина настрана от дясната греда.

Десет по-късно Куяте получи късмет да стреля от границата на наказателното поле, само че не съумя да го направи по най-хубавия метод и Алисон улови без проблем. В идната офанзива удар на Салах отблизо разстояние бе блокиран. След тъкмо половин час игра египтянинът изтърва нова добра опция, шутирайки едва от към 14-15 метра. Веднага по-късно Форест провежда добра контраофанзива, само че завършващият удар още веднъж не затрудни вратаря на гостите. В 36-ата минута Върджил ван Дайк получи страховит пас зад отбраната, само че сякаш се поколеба дали непосредствено да стреля с глава или да смъкна топката към Фирмино и в последна сметка осъществяването му опропасти офанзивата.

В 54-ата минута Стив Кук подаде паралелно на голлинията. Тайво Авонии засече топката, която срещна лявата греда зад Алисон и по-късно се върна в краката му, а при второто осъществяване нямаше неточност - 1:0 за Нотингам!

Ливърпул продължи да владее повече топката, а Нотингам пък се прибра надълбоко в своята половина и не даваше опция на футболистите на Клоп да насочат рискови удари към тяхната врата. В 77-ата Куяте комбинира с Райън Йейтс, който стреля, а топката рикошира в крайници на Ван Дайк, само че стражът на Ливърпул избави. Пет преди края Андрю Робъртсън центрира в наказателното поле, а влезлият като запаса Александър-Арнолд изпревари Джеси Лингард и стреля с глава, само че вратарят на Нотингам избави. Миг по-късно Фабиньо сбърка в средата, а Лингард комбинира с Райън Йейтс, който излезе самичък против Алисон, който отрази сигурен втори гол във вратата си.

В 92-ата минута Ван Дайк нанесе удар след корнер, само че Дийн Хендерсън направи феноменално избавяне с една ръка, с цел да спре нидерландеца да осъществя гол. В добавеното време и удар на Салах с глава беше избавен.

Така Ливърпул позволи третата си загуба от началото на сезона и е на 7-то място с 16 точки. Нотингам пък завоюва едвам втората си победа и все още е на предпоследното 19-то място с 9 точки от 12 мача. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР