Ливанският премиер Саад Харири Ливанският президент Мишел Аун свика днес

...
Ливанският премиер Саад Харири Ливанският президент Мишел Аун свика днес
Коментари Харесай

Ливанският президент свика разговори за бъдещето на правителството на Харири


Ливанският министър председател Саад Харири

Ливанският президент Мишел Аун свика през днешния ден диалози с политически водачи за бъдещето на държавното управление на министър-председателя Саад Харири, откакто той отсрочи оставката си, съобщи Ройтерс.

Висш ливански чиновник, поискал анонимност, сподели, че консултациите в президентския замък в Баабда имат за цел да оказват помощ на държавното управление на Харири да " стъпи още веднъж на краката си " след седмиците на политическа неустойчивост, провокирана от оставката на Харири, оповестена на 4 ноември в Рияд.

Ливански чиновници споделят, че Саудитска Арабия е принудила Харири да се отдръпна и го е държала срещу волята му, предизвиквайки интервенция на Франция, която докара до връщането му в Бейрут предходната седмица.

Саудитска Арабия упорства, че Харири непринудено е подал оставка.

В речта си при оповестяването на оставката Харири насочи остри рецензии против Иран и неговия съдружник - ливанската организация Хизбула, за вмешателство в арабския свят. След като се върна в Бейрут, Харири сподели, че всички ливанци би трябвало да се придържат към държавната политика на " разграничение " - или невмешателство в районни спорове, имайки поради Хизбула.

Водещият друзки политик Уалид Джумблат сподели след среща с Аун, че е значимо да се приказва за " разграничение " и по какъв начин да се реализира това.

Според него ще бъде умно в разискванията да не се повдига въпросът за оръжията на Хизбула, имайки поради предходни безплодни договаряния по тази тематика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР