Ливанската шиитска групировка Хизбула заяви в Телеграм, че разглежда убийствата

...
Ливанската шиитска групировка Хизбула заяви в Телеграм, че разглежда убийствата
Коментари Харесай

Хизбула: Убийството на Салех ал Арури няма да остане безнаказано. Пръстът е на спусъка

Ливанската шиитска формация " Хизбула " съобщи в " Телеграм ", че преглежда убийствата на високопоставени членове на " Хамас " в Бейрут като " съществено нахлуване против Ливан " и " рисково развиване в хода на войната сред врага и оста на съпротивата ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ликвидирането на Салех ал Арури и на други членове на Бригадите " Изедин Ал Касам "  (военното крило на " Хамас " ) " няма да остане без отговор и без наказване ", се споделя още в изказването.

" Пръстът е на спусъка ", предизвестява " Хизбула ".

Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари довечера съобщи пред кореспонденти, че израелските сили са във висока степен на бойна подготвеност и са готови за всеки сюжет. Той сподели в отговор на журналистически въпрос по отношение на известията за убийството на Салех ал Арури, че Израелските сили за защита са фокусирани върху успеха над " Хамас ".
Израел: Това не бе офанзива против Ливан или " Хизбула "
Убийството на зам.-ръководителя на " Хамас " в Бейрут не е акт, ориентиран против Ливан. Това посочи Марк Регев, почитан консултант на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по въпросите на сигурността. По думите му покушението против Салех ал Арури е деяние срещу " Хамас ".

Регев изложи тезата си в изявление за американската телевизия " Ем Ес Ен Би Си ".

" Който и да го е направил, би трябвало да е ясно, че това не е офанзива против ливанската страна. Това даже не е нахлуване против терористичната организация " Хизбула ",  подчерта съветникът на Бенямин Нетаняху.

Регев не отговори на въпроса кой е виновен за нападението, в случай че зад него не стои Израел, и още веднъж повтори, че не става въпрос за удар против ливанската страна или против " Хизбула ".

Той означи, че в предишното Тел Авив е посочвал като законни цели водещи терористи, взели участие в убийствата на израелски жители.

" Това обаче е общ принцип и няма никаква връзка с актуалната обстановка ", добави съветникът на Нетаняху. 
" Хамас ": Никога няма ни победят
Движението " Хамас " " в никакъв случай няма да бъде победено ". Това увери неговия лидер Исмаил Хания в първо изявление след убийството на Арури, съобщи Франс прес.

" Едно придвижване, чиито водачи и създатели падат като мъченици за достолепието на нашия народ и нашата нация, в никакъв случай няма да бъде победено ", сподели Хания в телевизионно послание. " Това е историята на съпротивата и на придвижването, което след убийството на своите водачи става още по-силно и по-решително ", посочи той.

Хания дефинира нападението като " терористичен акт ", нарушаване на суверенитета на Ливан и ескалация на израелските враждебни дейности против палестинците.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР