Ливан е в тридневен траур от днес след мощната експлозия

...
Ливан е в тридневен траур от днес след мощната експлозия
Коментари Харесай

Жители на Бейрут: Все още нямаме яснота около взрива

 Ливан е в тридневен печал от през днешния ден след мощната детонация в столицата Бейрут, при която починаха минимум 100 души, над 4 000 са ранени, а много хора в неопределеност. Към това се прибавят огромните материални вреди и съмненията на жителите, че небрежност и корупция са провокирали нещастието.

Засега се счита, че причина за детонацията е експлоадирането на огромно количество амониева селитра. Веществото е било иззето от транспортен съд преди години. Било е в склад на пристанището. Според локални медии складът не е отговарял на условията за предпазване на амониева селитра, която може да бъде взривоопасна при избрани условия. 

Спасителните екипи още търсят както тела на починали, по този начин и хора, които може да са оживели под отломките на срутените здания. Много поданици на Бейрут са в неопределеност. Някои от изчезналите евентуално са станали жертва на гърмежа. Голям проблем е и оказването на помощ. Четири лечебни заведения не работят, тъй като са понесли вреди.


" Има апел - дано всеки, който може да помогне с нещо, да го направи. Някои ще дарят кръв, други ще одобряват в дома си тези, които изгубиха своя. Всеки ще работи с всички сили, с цел да помогне ", сподели още Рауи Абделсатер, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР