Литва обяви руската попзвезда Филип Киркоров за персона нон грата

...
Литва обяви руската попзвезда Филип Киркоров за персона нон грата
Коментари Харесай

Литва обяви Филип Киркоров за персона нон грата за 5 години

Литва разгласи съветската попзвезда Филип Киркоров за личност нон грата за интервал от 5 години. Причината е, тъй като оправдава присъединението на Крим към Русия. Отбелязва се, че Киркоров има двойно поданство - съветско и българско, което го прави и жител на Европейски Съюз.
Във вторник департамента по миграция по молба на външното министерство добави артиста към черния лист на чужденци, оито нямат право да влизат в страната, оповестиха от вътрешното министерство. Забраната влиза в действие от 19 януари.
Външното министерство преди този момент изясни, че Киркоров е правил концерти в Крим, като по този метод е подкрепил политиката на Москва и незаконното анексиране на полуострова от Украйна. Киркоров планираше турне в Литва - Вилнюс и Клайпеда през юни.

" Изпълнители, които поддържат окупацията на Крим не би трябвало да се толерират в нито една демократична страна. Ние имаме твърда позиция към сходни обществени фигури, затова нямахме никакви съмнения да прибавим Киркоров към листата на хората, които не са добре пристигнали в Литва ", разгласи вътрешният министър Агне Билолайте.

Говорителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова разгласи решението на Вилнюс като принуда и нелепост.
По-късно стана ясно, че Киркоров е обжалвал възбраната пред съда. Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР