Лицата на “Марсианско общество – България Михаил Матеев е основен

...
Лицата на “Марсианско общество – България Михаил Матеев е основен
Коментари Харесай

Учредителното събрание на “Марсианско общество – България” беше проведено успешно!

 Mars Society Bulgaria people

Лицата на “Марсианско общество – България ”

 Mikhail Mateev

Михаил Матеев е главен мотор на самодейността “Марсианско общество – България ” и е признат за ръководител на Управителния съвет

Сред плановете, които бяха разисквани като вероятни за осъществяване от “Марсианско общество – България ” в обозримо бъдеще, бяха следните: работа с 3D принтер, книжовен конкурс, марсиански гравитационен симулатор, градеж на марсоход и съревнование за марсоходи, план за биореактор, градеж на дребен сателит CanSat, който ще бъде изстрелян в горните пластове на атмосферата благодарение на балон. Тези планове бяха разисквани още авансово във Facebook групата на “Марсианско общество – България ”.

На днешното заседание участниците също предложиха някои спомагателни и истински хрумвания. Всеобщо одобрение и одобрителни възгласи получи концепцията на инж. Тони Кънев за ARISS – Amateur Radio on the International Space Station (Аматьорско радио на “Международната галактическа станция ”). Проектът е обвързван с конструирането на аматьорска радиостанция, която може да се свърже непосредствено с радиостанция, инсталирана на “Международната галактическа станция ”. Подобна самодейност е изцяло във финансовите и софтуерните благоприятни условия на “Марсианско общество – България ”. Беше прегледана и опция за основаването на българска сбирка от астероиди в природонаучния музей.

Дискутирането на проблемите към популяризирането на космонавтиката и опциите за взаимно съдействие на “Марсианско общество – България ” с други галактически организации беше необятно разисквано сред участниците в събранието.

“Според мен галактическото образование би трябвало да стартира още в 5-ти клас, а не в гимназията ”, заяви Венцислав Кръстев, участник в учредителното заседание на “Марсианско общество – България ”. “Ако то стартира в гимназията, ние ще изтървем опцията да обучим децата по време на най-продуктивния интервал за струпване на познания ”.

“В България ползата към космоса спада поради настоящата политика на страната ”, заяви на събранието Росица Колева, участник от галактическия институт ИКИТ към Българската академия на науките. “Но това, което е забавно, е че у нас към този момент има няколо галактически организации, едната от които е ‘Българското астронавтическо дружество’ и съдружие ‘Циолковски’. Хубаво е да има общи старания сред обособените организации, с цел да има обща човешка база. Трябва да знаете, че в предишното имаше голяма популяризация на космонавтиката ”. Росица Колева предлага да се предложи участие на българските космонавти в “Марсианско общество – България ”.

Росица Колева оповести, че българското присъединяване в интернационалните галактически задачи до Марс няма да завърши с неуспеха “Фобос-Грунт ”. Напротив – към този момент е контрактувано присъединяване на български инструмент – дозиметър в взаимната задача сред Русия и ЕКА “ЕкзоМарс ” през 2016 година

 Mars society Bulgaria founding meeting

Учредителното заседание на “Марсианско общество – България ” бе извършено в Зала 1 на СУ “Св. Климент Охридски ”

Относно необятното съдействие сред обособените организации Михаил Матеев, създател на “Марсианско общество – България ” и сегашен ръководител на Управителния съвет, бе безапелационен. “Хубава е концепцията да си сътрудничим с ‘Циолковски’, само че за нас преди всичко е доста значимо да имаме независими планове. Да потвърдим, че можем да имаме лице. За да можем да достигнем бизнеса, ние би трябвало да имаме лице. ” Той беше и безапелационен, че не сме взаимствали концепцията да изпращаме CanSat в горните пластове на атмосферата от другото съдружие, което също възнамерява да изпраща инсталация с балон като част от личната си галактическа самодейност. Напротив – нашата концепция за подобен план има история още преди да научим, че те възнамеряват същото. Ние ще покажем, че нашият план ще бъде по-различен от техния, и може би по-амбициозен.

Като умозаключение: учредителното заседание на “Марсианско общество – България ” завърши с триумф. Ние положихме основите на нещо, което може да се трансформира в огромна галактическа самодейност в личната ни страна.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР