Лицата на деца, загинали в катастрофи, са на десетки билбордове

...
Лицата на деца, загинали в катастрофи, са на десетки билбордове
Коментари Харесай

Те ми взеха всичко: Инициативa на майки, загубили децата си в катастрофи

Л ицата на деца, починали в произшествия, са на десетки билбордове в София. Инициативата е на майки, изгубили децата си във войната на пътя. И които желаят да припомнят да сме виновни зад кормилото, съобщи.

Радка Петкова губи единственото си дете в злополука преди година. Синът ѝ Георги, остава вечно на 27 години, откакто цистерна се врязва в автомобила на младия мъж. " Те ми взеха всичко, аз съм изгубила всичко. Аз нямам какво да изгубя повече ", споделя тя. 

Заедно с други майки като нея вземат решение да слагат билбордове със фотоси на децата, които са изгубили. Фотографиите са съпроводени от обръщение, а зад самодейността застава Столичната община. Петкова насочи зов съм общините да издирят майки, изгубили децата си и да създадат такива билбордове.

Посланието - да бъдем деликатни на пътя. " Забелязваме доста постоянно младежи, които няма къде да тестват своите коли и своите умения. Имаше доста хрумвания за възстановяване и цифровизация на образователния развой, които не бяха признати от страната и не се случиха. Ние сме единствената страна в Източна Европа, която няма полигон за в допълнение повишение на квалификацията на водачите ", уточни Румен Дунев. 

А с цел да се укрепи сигурността на пътя през почивните дни, в битката с нарушителите се включват и от Министерство на вътрешните работи. Контролът през празничните дни се ускорява фрапантно.

" Пак за тези 6 дни предходната година по пътищата живота си са изгубили 16 души. Надявам се, че тази година всички ще сме по-разумни, няма да допуснем да влезем във статистиката във връзка с тези числа ", споделиха от полицията.

Петкова прикани младежите да карат обикновено, с цел да няма повече жертви.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР