Литовски туристи платиха 1450 лв. за посещение при лекар на

...
Литовски туристи платиха 1450 лв. за посещение при лекар на
Коментари Харесай

Туристи платиха близо 1500 лева за преглед на болно дете в Златни пясъци

Л итовски туристи заплатиха 1450 лева за посещаване при доктор на морето.

Майката на болното дете описа пред , че откакто то поддържало температура в продължение на 4 дни и се е оплакало от болки в гърлото, ухото и носа, се е наложило да посетят доктор.

В аптеката, от която са купили медикаменти, им предложили да отидат при доктор Здравко Дамянов, който работи в хотел в курорта „ Златни пясъци “.

Лекарят е прегледал детето, споделил, че би трябвало да се върнат отново след два дни. Сумата за заплащане след двете визити е 1450 лева

Бащата на детето показа, че доста са харесали България, само че след случая с доктора в никакъв случай повече няма да се върнат. Той добави, че детето в този момент е добре.

Още един случай, от същото място демонстрира британска туристка, която е заплатила 600 евро.

Адвокатът по здравно право Мария Шаркова сподели, че всяка година пораждат такива проблеми по Черноморието и нищо не се трансформира.

„ Когато медицинските центрове работят без контракт със НЗОК, те могат да дефинират каквито цени изискат. В нормативните актове няма регулация по какъв начин се образуват цените, също по този начин няма и таван “, сподели тя.

Шаркова уточни, че в медицинския център би трябвало да цените би трябвало да са сложени на обществено място. И добави, че пациентите имат право да бъдат осведомени по понятен метод за цената на услугата , с цел да си създадат сметка дали имат опция да си разрешат този „ разкош.

Шаркова уточни, че медицинските услуги би трябвало да са действително осъществени. Та съобщи, че не може да има два ценоразписа – за българи и чужденци.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР