Литературната рок бандапразнува 10-годишен юбилей от създаването си с нова

...
Литературната рок бандапразнува 10-годишен юбилей от създаването си с нова
Коментари Харесай

LaText празнуват 10-годишнина с нов сингъл, видеоклип и концерт


Литературната рок бандапразнува 10-годишен празник от основаването си с нова ария, видеоклип и иден концерт с песни от двата им краткосвирещи албума.

Когато приказва за секс “ е ария в отличителния за групата poetry rock жанр, който съчетава деликатността на поезията и суровата сила на рок музиката. Провокативните стихове са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.



Видеото към парчето е дело на креативния тандем на номинираната за студентски Оскар режисьорка Теодора-Косара Попова, с която бандата работи за повторно след клипа към „ Неделя “, и операторката Ева Петрунова.

„ Обичам да се " окачам " с текстовете на песните, когато фотографирам клипове, по тази причина постоянно е наслаждение да работя с LaText - в основата на тяхната музика стои лирика - какво по-хубаво за един режисьор? ", споделя Теодора-Косара и споделя за процеса:

Работихме в камерен състав, имахме свободата да опитвам, а песента несъмнено отключва въображението! До последния ден на постпродукцията измисляхме нови неща - взехме решение да използваме анимационни и колажни техники, да се заиграем с формата на фрагмента, да опитаме нещо, което не сме правили до момента “.

LaText ще отбележат своята 10-годишна история и с концерт с вход свободен на 3 декември от 20:30 часа в Център за модерни изкуства Топлоцентрала.



LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни).

Групата се ражда като опит по какъв начин би звучала поезията на един от най-популярните и награждавани модерни български поети – Петър Чухов, в комбиниране с разнообразни стилове рок музика, без да бъде в типичен песенен формат. В следствие с текстове и стихове се включват и Елена Пенева, и Иван С. Вълев (сам притежател на огромната премия за лирика „ Пегас “ в националния конкурс за дебютна литература „ Южна пролет “ за стихосбирката „ Завой “).

В последните 10 години LaText свирят в голям брой български клубове и на над 10 фестивала, а на сцената с тях излизат като посетители и други поети и музиканти от България, Съединени американски щати, Нова Зеландия и други

През 2014 година групата печели премията на публиката на състезанието за нова българска ария на БНР „ Златна пролет ” с парчето си Shoot Me Again .


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР