Лита Маркова - съпругата на легендарния нападател на Георги Аспарухов,

...
Лита Маркова - съпругата на легендарния нападател на Георги Аспарухов,
Коментари Харесай

Съпругата на Гунди: Клуб с история като тази на Левски не може да загине!

Лита Маркова - брачната половинка на именития нападател на Георги Аспарухов, даде изявление пред " Синя Приказка ", в което уточни главната разлика сред футболистите от `онова време` и сегашните такива. Тя изрази убеденост, че " синият " клуб няма да загине и поддържа напъните на Наско Сираков за излизане от финансовата рецесия. Лита Маркова разкри още, че музеят на " Герена " е сбъдната фантазия на Гунди:
Здравей Лита, за левскарите Вие сте като майка, а от дълго време не сте говорили. Остава ли Ви време и имате ли предпочитание да гледате футбол през днешния ден? Ако имате наблюдения, бихте ли споделили каква е главната разлика сред футболистите по Ваше време и в този момент?
- Има разлика и тя е главно, че футболистите от това време имаха аматьорски сърца, само че професионално отношение към играта и клуба. Повечето от тях бяха от синята школа и Левски беше в сърцата им.
Какво мислите за обстановката, в която е изпаднал Левски в този момент? Преди съвсем две години никой не искаше да поеме отговорност и да вземе акциите на клуба. Направи го Наско Сираков, залагайки си целия престиж, знаейки доста добре, че ще отнесе негативи в това състояние на клуба. Имате ли му доверие и оправя ли се до момента съгласно Вас в тази тежка конюнктура? Как може да се оправи този прочут футболен клуб? В клуба беше притеглен и най-успешният треньор в новата ни история - Станимир Стоилов, пристигнал също в това тежко състояние?
- Стискам палци на Наско Сираков да изведе Левски от рецесията. Аз персонално считам, че клуб с такава история не може да загине. А това, че някои го плюят, съгласно мен е на персонално. Левскарят би трябвало да го поддържа. Все отново нямаше опашка от искащи да избавят Левски.
Кое е по-важно съгласно Вас: да се подчертава на проведените почитател клубове или множеството левскари да не членуват в никакви фенски организации, а просто да поддържат обичания си тим? Защо съгласно Вас има такова разделяне измежду почитателите на Левски в този момент? Защо някои почитатели подкрепяха Сираков и се снимаха с него, а ден по-късно започнаха да го наскърбяват и плюят?
- По отношението на почитателите... Връщайки се още веднъж в това славно време, ние се наричахме ентусиасти. Не бяхме фанатици, а запалени по обичания ни тим. Обединени в групи или не, те би трябвало да оказват помощ и поддържат тима. Личните пристрастия не би трябвало да бъдат за сметка на положителното на тима...
Вярно ли е, че фантазията на Георги Аспарухов е клуба да има музей?
- Да, Георги се възхищаваше на музеите на западните тимове.
Благодаря! Здраве и дългоденствие, Лита!
- Благодаря за пожеланията.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР