Листовката и кратка характеристика на ваксината на Oxford University/AstraZeneca срещу

...
Листовката и кратка характеристика на ваксината на Oxford University/AstraZeneca срещу
Коментари Харесай

МЗ с пълна информация за ваксината на AstraZeneca

Листовката и къса характерност на ваксина та на Oxford University/AstraZeneca против COVID-19 са оповестени на интернет страницата на Министерството на опазването на здравето.

В късата характерност е посочено, че лекарственият артикул предстои на в допълнение наблюдаване, което ще разреши бързото определяне на нова информация по отношение на сигурността. Ваксината е показана за дейна имунизация за предварителна защита на COVID-19 при лица на възраст 18 и повече години.

Курсът на ваксинaция се състои от две обособени дози по 0.5 ml всяка. Втората доза би трябвало да се приложи сред 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата.



Винаги би трябвало да има разполагаем уместно здравно лекуване и наблюдаване при положение на анафилактично събитие след приложението на ваксина та. Препоръчва се деликатно наблюдаване в продължение на минимум 15 минути след ваксина цията. Втората доза на ваксина та не би трябвало да се слага на тези, които са получили анафилаксия при първата доза.

В късата характерност на продукта се показва още, че продължителността на обезпечената от ваксина та отбрана е незнайна, защото тя се открива във към момента продължаващи клинични изпитвания.

Защитата стартира почти три седмици след първата доза на ваксина та. Лицата може да не са изцяло предпазени до 15-ия ден след приложение на втората доза.

Наличните понастоящем данни от клинични изпитвания не разрешават оценка на ефикасността на ваксина та при лица над 55-годишна възраст, се добавя още в късата характерност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР