Листите за вота през октомври и предизборната кампания коментира социологът

...
Листите за вота през октомври и предизборната кампания коментира социологът
Коментари Харесай

Абрашева: Избирателната активност на предстоящите избори ще бъде по-висока

Листите за вота през октомври и предизборната акция разяснява социологът Марчела Абрашева в „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
Тя проучва включването на кметове в конкуренцията за Народното събрание по този начин: „ Ако съдим по обяснението на ГЕРБ, измежду кметовете има хора, които са се потвърдили и по тази причина биха могли да бъдат новите политически лица на национално равнище. Не ни трябват остарели или нови лица, а способени ”, уточни социологът.
Абрашева разяснява и обстановката в ПП-ДБ. Според нея казусът в обединението не са предизборните листи, а отсъствието на ясно политическо обръщение. Абрашева уточни, че има хора, които са им „ посочили жълт картон ” на предходния избор и в случай че от ПП-ДБ считат да ги привлекат назад, би трябвало да насочат и нужните послания към тях.
„ Българска социалистическа партия е в комплицирана обстановка. Беше ясно, че мъчно ще се откри обща формула за правенето на листи. Освен това, не се вижда и политическо обръщение към тези, които не са обичайни последователи на партията ”, изясни социологът.
Абрашева е на мнение, че изборната интензивност ще е по-висока.
„ Това, което назоваваме протестен избор, не е тъкмо подобен. Това е отчаяние и незаинтересованост ”, счита специалистът. Социологът сподели, че сме надалеч от устойчиво болшинство, което да ръководи страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР