Руският президент Владимир Путин, както и неговите генерали, са наясно,

...
Руският президент Владимир Путин, както и неговите генерали, са наясно,
Коментари Харесай

Полският президент: Путин е наясно какво следва при използване на ядрено оръжие

Руският президент Владимир Путин, както и неговите генерали, са наясно, че който пръв употребява нуклеарно оръжие, е прокълнат. Това заяви президентът на Полша Анджей Дуда от Съединени американски щати в изявление за TVN в Съединени американски щати. Така той разяснява възобновените закани на Путин.

Ако го погледнем по-хладно и без суматоха, би трябвало ясно да кажем: повтаря се това, което е записано в съветската военна теория от години, че Русия си резервира правото да употребява всички средства, в това число нуклеарни, несъмнено, с които разполага, при положение на опасност за Русия, отговори Дуда. Той сподели, че " това не е нищо ново ".

Но и Путин, както и неговите генерали, добре знаят, че който пръв употребява нуклеарно оръжие, е прокълнат. Те в никакъв случай няма да избягат от тази отговорност, в случай че употребяват нуклеарни оръжия. Дори в най-малката. Никога. Светът в никакъв случай няма да им елементарни, добави той.
 Европейски Съюз няма да промени позицията си за Украйна поради нуклеарните закани на Путин
Европейски Съюз няма да промени позицията си за Украйна поради нуклеарните закани на Путин

Отговор на последните изказвания на Путин

Припомняме, че представителят на Европейската комисия (ЕК) Петер Стано по-рано съобщи, че новите закани на Путин за потребление на нуклеарни оръжия против неядрени страни са още едно доказателство за неговото безконтролно държание и няма да трансформират позицията на Европейски Съюз във връзка с продължаващата поддръжка за Украйна. 

Запитан по какъв начин Европейски Съюз ще отговори на следващото " намаление на прага " за съветското потребление на нуклеарни оръжия против неядрени страни, оповестено ден по-рано, Стано сподели: " Това е просто продължение на доста безотговорното и недопустимо държание на Путин, което демонстрира на целият свят същинското му лице, изключително по време на седмицата на високо ниво в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации. "

" Ние, несъмнено, изрично отхвърляме тези закани. Позицията на Европейския съюз остава непроменена ", акцентира Стано, отбелязвайки, че това не е първият път, когато Путин разиграва нуклеарната карта.
 Блинкън назова
Блинкън назова " безконтролно " изказването на Путин за смяна на нуклеарната теория

Държавният секретар на Съединени американски щати счита, че е належащо сходна нуклеарна изразителност да бъде оповестена за неприемлива

В сряда вечерта, нуклеарната си теория. Москва доста уголемява листата с аргументи за потребление на нуклеарни оръжия и доста специалисти считат това за реакция на полемиката за вероятното позволение на Украйна да употребява западни ракети, с цел да нанася удари надълбоко в Русия.

държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също разяснява оповестените от Владимир Путин промени в нуклеарната теория на Русия.

" Това е изцяло безконтролно " , сподели Блинкън в изявление за MSNBC в четвъртък. " Мисля, че мнозина в света бяха наясно с това, когато той дрънкаше с нуклеарни оръжия по-рано, в това число Китай. "

Държавният секретар на Съединени американски щати счита, че е належащо сходна нуклеарна изразителност да бъде оповестена за неприемлива, изключително в миг, когато в Ню Йорк се организира Общото заседание, където се разисква нуждата от по-нататъшно разоръжаване и неразпространение на нуклеарни оръжия.
 Кремъл коментира новата нуклеарна теория на Путин: Сигнали към Запада
Кремъл коментира новата нуклеарна теория на Путин: Сигнали към Запада

Не е ясно по кое време препоръчаните промени ще влязат в сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР