Листата на растенията са мястото, където се извършва процесът на

...
Листата на растенията са мястото, където се извършва процесът на
Коментари Харесай

Nissan Leaf - така необходимият комфорт в ежедневието

Листата на растенията са мястото, където се прави процесът на фотосинтезата, при който благодарение на слънчевата светлина въглеродният диоксид се преобразува в органични съединения. Излишно е да споделяме какъв брой значимо е това за живота на планетата, само че умерено можем да го съпоставим с мечтаната от мнозина масовизация на електрическите автомобили. По-чисти градове, по-лесна поддръжка, а за какво не и повече наслаждение зад кормилото.

Разбира се, трезвият взор ни подсеща, че с цел да реализираме тази фантазия, би трябвало да минат още много години, само че това не ни пречи да следим процеса.

Ние го направихме за следващ път, този път зад кормилото на последния Nissan Leaf. Изцяло електрически, както нормално. И в случай че има ранглиста на най-хубавите имена за електрически автомобили, Leaf с лекост би бил най-малко в топ 3.
 Снимка 509775

Пожарна охрана СЪЩЕСТВО
СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ Модификация: Leaf Работен размер: - Мощност: 150 к.с. Въртящ миг: 320 Нм Ускорение: 7.9 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 144 км/ч Максимален пробег (WLTP): 270 км (389 км в града) Капацитет на батерията: 40 кВч Базова цена: 71 090 лева
Nissan Leaf е хечбек с малко по-висок покрив от нормално, което го прави по-удобен за прилагане и съвършен за фамилии.

Позицията на седене също е малко по-висока, което пък прави влизането и излизането от купето по-лесно. Багажникът е бездънен и огромен, тъй че има място за всичко, макар двата кабела, които постоянно би трябвало да ви съпровождат. Затова и одобряваме Leaf като смарт телефон в джоба. Като отиваме на отмора, не забравяме в никакъв случай зарядното му, нали? Тук е същото.

А единият кабел е за зареждане от елементарен контакт, а другият е за прилагане на зарядна станция. И като при всички електрически автомобили, мощно е целесъобразно да имаме достъп до станция или най-малко до мощно зарядно, тъй като другояче чакането е отегчително дълго.

Със специфичното зарядно с мощ 7 киловата на Nissan, което е уместно за прилагане в дома или офиса, Nissan Leaf се зарежда за 7 часа и 30 минути. Стига, несъмнено, да сме задоволително огромни късметлии и да имаме гараж, в който през нощта да зареждаме колата си. В противоположен случай постоянно ще би трябвало да пазарим в мола и да употребяваме бързите зарядни станции там, като при тях времето за зареждане доста понижава.
 Снимка 509777

Също като при смарт телефон и при общо взето всяко устройство, което се зарежда с ток, при Nissan Leaf има индикация за равнището на заряд в батерията, тъй че можем да разберем дали сме подготвени за тръгване, без да даже го отключваме. В горната част на таблото има три огромни LED диода, а когато и трите светят и не мигат, значи сме подготвени за път.

Разполагаме с към 300 километра, което е сносно и даже можем да си позволим извънградско странствуване. Така или другояче, това е градски автомобил, където зарядните станции са все по-често срещано събитие, а контактите са доста.

Именно в тази среда ще се насладим и на лекия волан, положителната маневреност и чудесния преглед, който обезпечават огромните стъкла. Може би звучи като нещо нищожно и дребно, само че това са все качества, които ще благославяме, когато прекарваме време в запушване или се опитваме да паркираме на невероятно място в центъра.
 Снимка 509779

ДОЗА ОБИКНОВЕНОСТ...

В свят, в който всеки производител се надпреварва автомобилът му да наподобява и да се усеща все по-технологичен, Nissan са избрали малко по-консервативен метод, за което им благодарим.

С таблото си Leaf не ни напряга и не ни обърква с нищо, усещаме се като в елементарен автомобил, който е тук, с цел да ни служи, а не в подобен, с който занапред да привикваме.

Ако системата за следене на пътната лента е задействана, на таблото просто свети елементарен зелен знак, нищо не мига, нищо не пищи и нищо не те стресира.

Ако има автомобил в мъртвата точка на огледалата, на тях просто светва оранжево диодче - опростено, само че дейно.

Всичко е там, където чакаме да го намерим, без непотребна рекламация и без да усещаме напор за иновация от страна на инженери и дизайнери.

Приемаме го като глътка пресен въздух, само че изключваме от това число скоростния лост, който съставлява нещо като пластмасов джойстик с бутон от горната страна. Малко е чудноват, само че ни е необходим безусловно един пръст с цел да боравим с него, тъй че всичко е наред.
 Снимка 509774

...ИЛИ НЕ?

Може би най-интересната функционалност на Leaf се ръководи от един бутон ситуиран пред скоростния " лост ". Тя се споделя " е-Pedal " и като я активираме, на процедура започваме да караме автомобила си, употребявайки единствено един педал.
МОЖЕ ДА: побере много багаж НЕ МОЖЕ ДА: се състезава на писта ЛИПСВА МУ: малко по-красив интерфейс на мултимедията
По електронен път системата схваща, че не ни се натиска спирачката и стартира да употребява самия мотор за прекъсването на колата, като скоростта понижава според от това какъв брой отпускаме педала на газта.

По този метод печелим два пъти - преди всичко ръководството става още по-мързеливо и даже не е нужно да преместваме десния си крайник.

От друга страна усилваме количеството на заряд, който се връща в батерията, което пък удължава оптималния ни пробег.

Като минус оценяваме обстоятелството, че по този начин колата се усеща малко неестествено, тъй като я няма инерцията, с която всички сме привикнали, когато отпуснем педала на газта.
 Снимка 509773

Nissan Leaf е от колите, които оценяваме, чак когато ги покараме известно време. Тогава разбираме какъв брой значима е ергономията във всичките ѝ форми и какъв брой незначителни в всекидневието са екстри, като " спортни настройки на окачването ".

Това е автомобил, който е тук, с цел да ни служи и да направи деня ни по-лесен и прелестен, пък било то и на цената на малко неприятно клатене при по-висока скорост в завой.

От друга страна, в случай че има кой да ни предизвестява за настоящото ограничаване на скоростта или да ни алармира за непредвиден трафик, когато излизаме обратно от тясно паркомясто и нямаме видимост, това сигурно би понижило санкциите ни към КАТ и би направило деня ни една концепция по-добър.

Тук е същинската мощ на Leaf, както и в това да лишава листата от въглероден диоксид, който да преработват. Поне листата наоколо до него, а не тези към електрическата централа, която създава тока за задвижването му.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР