Лишиха бившия икономически министър Даниела Везиева от образователно-научната степен доктор“,

...
Лишиха бившия икономически министър Даниела Везиева от образователно-научната степен доктор“,
Коментари Харесай

Заради плагиатство лишиха Даниела Везиева от научната степен „доктор“

Лишиха някогашния стопански министър Даниела Везиева от образователно-научната степен „ лекар “, заяви Агенция Блиц. На 3 юни предходната година финансистката бе уличена в плагиатство при основаването на дисертацията си. Комисията по академична нравственос при министъра на образованието удостовери информацията в формален отчет.

Четирима арбитри са анализирали работата на Везиева. Техните мнения са открили " доста по размер плагиатство – прекопирване от истинските източници без стилистична или граматическа преправка на последните ", "...при размер от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други създатели и източници 171 страници, т.е. 95%. ".

" Налице е плагиатство в изключително огромни размери, което шокира с мащаба и обсега си ", се установи в отчетите на проверяващите.

Според правилата на Везиева е била дадена опция да отговори и тя го е направила, като не е коментирала всъщност откритото плагиатство, а се опитвала да нападна процедурата, по която е проверявана. Така Комисията по академична нравственос е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

Преди това научният ѝ началник проф. Валентин Терзиев е махленски в плагиатство в дисертациите си за две трофеи.

В писмо до основния редактор на Агенция Блиц от Националния боен университет „ В. Левски “ удостоверяват, че със Заповед на началника му бригаден военачалник Иван Маламов публично е отнета образователно-научната степен „ лекар “ на Даниела Тодорова Везиева, добита за предпазен на 08.06.2018г. дисертационен труд в професионално направление 9.1. „ Национална сигурност “ на тематика „ Разработване на ефикасни модели за създаване на потенциал за обществено предприемачество в България “. В тази връзка все още в Административен съд - Русе е формирано правосъдно произвеждане по обжалване на посочената заповед от Даниела Везиева.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР