Лишените от свобода в Сливенския женски затвор се оплакват от

...
Лишените от свобода в Сливенския женски затвор се оплакват от
Коментари Харесай

Лишени от свобода в Сливенския затвор се жалват на омбудсмана

Лишените от независимост в Сливенския женски затвор се оплакват от здравното обслужване, неизпълними работни правила, както и високите цени на продуктите в лавката на пандиза. Това сподели през днешния ден пред публицисти в Сливен омбудсманът на Република България Диана Ковачева, която дружно с екип от специалисти извърши инспекция в Сливенския затвор и взе участие в приемна на жители от Сливен и района.

Над 50 от затворничките са се срещнали през днешния ден с обмудсмана, като по подадените от тях тъжби ще бъдат осъществени инспекции.

По думите на Ковачева пандизът разполага с ремонтиран и добре оборудван медицински център, само че в него не работи гинеколог, от известно време няма и шеф. Затворничките са се оплакали от високите и съвсем неизпълними правила при полагания от тях труд и надлежно ниските хонорари. Около 60 са работещите там, само че не всички искащи да поставят труд имали опция за това.

Проверяващите са посетили килиите, местата за полагане на труд, общежитието от открит вид и новоремонтирания арест.

Забележки има единствено към общежитието от открит вид, за което към момента не са планувани средства за ремонт. Затворът в Сливен е един от най-добре ремонтираните и поддържаните в страната, са установили проверяващите. При последната инспекция от 2016 година са били изнесени данни за битови неуредици, които с днешна дата са били отстранени, уточни Ковачева.

Диана Ковачева разяснява и обстановката с подправените клюки, предиздвикали стотици родители да изведат децата си от учебно заведение при започване на седмицата. Според нея институциите са реагирали съответно, само че е значимо да се направи разбор на аргументите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР