Лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си в затворническото общежитие от

...
Лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си в затворническото общежитие от
Коментари Харесай

Затворници помагат в разчистването на Бургас след урагана - Общество

Лишени от независимост, изтърпяващи наказванията си в затворническото общежитие от открит вид „ Житарево “, се включиха в отстраняването на вредите от урагана в Бургас, оповестиха от правосъдното министерство.

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов са поискали подпомагане от началника на пандиза в Бургас Янчо Желев тази заран. Групата е образувана навреме, по преценка на затворническата администрация и след единодушие на 9-има лишени от независимост.

При нужда има подготвеност за включване в дейностите по почистване и на лишени от независимост от затворническото общежитие „ Строител “, обявиха от Главната дирекция „ Изпълнение на наказванията “, написа в известието.

Силна стихия с дъжд се развихри през вчерашния ден следобяд в Бургаско. Поривите на ураганния вятър тук-там са достигнали до 100 км/ч., оповестиха от пресцентъра на община Бургас с позоваване на данни от Хидрометеорологичната обсерватория във Варна.

От мощния вятър има паднали дървета, електрически стълбове, билбордове, указателни табели, огради, преобърнати пейки. Морският град също разгласи отчасти бедствено състояние. Най-големи вреди са нанесени в Морската градина в Бургас, където има десетки счупени и изкоренени дървета.

Всички дежурни екипи на Регионалната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията работят по отстраняването на паднали дървета, сподели комисар Николай Николаев, представен от БНР.

" В момента на територията на община Бургас има седем екипа, които обслужват катастрофи, свързани с паднали дървета върху коли. Имаме подобен екип и в Поморие ", съобщи комисар Николаев.

Работи се по възобновяване на електрозахранването в бургаския комплекс " Меден Рудник " и селата Лъка и Каменар, посочи пък представителят на електроразпределителното сдружение Петър Костадинов. В Поморие към този момент има ток, само че са вероятни разстройства.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР