Лисабон и Алгарве са най-горещите точки за покупка на имот

...
Лисабон и Алгарве са най-горещите точки за покупка на имот
Коментари Харесай

Португалия е безсилна пред ръста на цените на жилищата, дори след края на програмата Златна виза

Лисабон и Алгарве са най-горещите точки за покупка на парцел от чужденците, решили да се реалокират в Португалия. Това може да докара единствено до едно - на растеж на цените на парцелите. Страната към този момент е безсилна пред покачването на цените.

В цялата страна цените са скочили приблизително с 6,5% за последните 12 месеца, съгласно отчет НА Property Market-Index. Но в Алгарве, най-южният район на Португалия, прочут със своите плажове и голф курорти, стойностите са скочили до 15% за същия време, съгласно разбора.

В столицата Лисабон и близките градове като Кашкайш, Компорта, Ещорил и Синтра парцелите също са поскъпнали, съгласно отчета.
 Въпреки внезапния спад на цените на парцелите в Европа, Португалия означи растеж от 30 години
Въпреки внезапния спад на цените на парцелите в Европа, тази страна регистрира най-големия растеж от 30 години

Цените на жилищата са се нараснали с 18,7% през 2022 година, по отношение на миналата година

За всичко това си има аргументи. Едно от нещата, които спомогна за стимулиране на интернационалното търсене в продължение на десетилетие е програмата за златни визи на страната. Тя завърши по-рано този месец и беше спряна, заради опасения, че задграничните купувачи са повишили цените на жилищата и са създали закупуването на парцели мъчно за локалните жители. Експерти обаче настояват, че премахването на визовата стратегия надали ще засегне цената на парцелите, представени от Mansion Global по-рано тази година.

Това, което въздейства върху цените, е неналичието на ново строителство, което не може да утоли глада за нови парцели - последните данни от Националния статистически институт демонстрират, че жилищният фонд доста сред 2018 година и 2022 година, Property Market-Index предвижда цените на жилищата в доста от тези мечтани региони ще се повишат с към 8,7% през 2024 година

Най-желаната точка за покупка на парцели Quinta do Lago в Алгарве регистрира скок на цените с повече от 28% от 2020 година насам и се чака те да се повишат с още 19% до 2025 година, се споделя в отчета.

Курортът, ситуиран в крайбрежната лагуна на естествения парк Риа Формоза, и е дом на заможни поданици, разполага с голям брой професионални голф стадиони и прочут като Бевърли Хилс на Алгарве.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР