Липсва всякакво усилие на институциите за работа и защита на

...
Липсва всякакво усилие на институциите за работа и защита на
Коментари Харесай

Експерти за децата държани под ключ в Люлин и убийството на дядо им: Пълно безхаберие на институциите

Липсва всякакво изпитание на институциите за работа и отбрана на децата. Има над 17 държавни организации и агенцийки, които сякаш се грижат за децата. Къде бяха те, когато телевизионното предаване бе излъчено? Защо не се самосезираха? Те имат пиар отдели, които би трябвало да вършат тъкмо това. Това е следващото безхаберие на институциите.

Около тази теза се сплотиха Вера Иванова, ръководител на Конфедерацията за отбрана на децата и психлогът Христо Монов. Двамата разясниха в утринния блок на БТВ тежкия престъпен случай в " Люлин ", при който дядо беше открит мъртъв, откакто се опита да избави внучките си, които са били държани затворени от родителите си. За убийството бяха арестувани дъщерята на възрастния човек и брачният партньор й.  " Тук приказваме за оскотяване. Това е личностния профил на огромна част от популацията. Преди два дни в Пловдив видяхме същото - майка, която не се грижи за близнаците си. Най-важният въпрос в този момент е - какво ще се случи с трите деца ", разгласи Монов, написа novini.bg.

" Хората седят зад решетки, тъй като виждат, че когато пускат сигнали, полицията идва и не си прави работата. Социалните също не са създали нищо. Пълно безхаберие. Аз не виждам по какъв начин 18-годишното момиче ще може да се социализира ", предвижда Иванова.

В студиото посетител беше и представител на Църквата на адвентистите от седмия ден. Вчера в медийното пространство се появиха информации, че двамата родители са били членове на църквата. " Категорично тези хора не са членове на нашата черква. Тази жена не е стъпвала в църквата повече от 25 години. Майка й беше наш член и ние я подпомагахме. Тя имаше здравословни проблеми и ние помагахме. Жената е умряла преди 25 години и от този момент щерка й не е стъпвала в църквата. Хора, които са я виждали още тогава, ми споделиха, че си е личало, че е странна ", разкри той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР