Липсва воля да се поеме отговорност за управлението на страната

...
Липсва воля да се поеме отговорност за управлението на страната
Коментари Харесай

Иван Костов: Необходимо е правителство, което да поеме отговорност за 4 години, може да се направи

Липсва воля да се поеме отговорност за ръководството на страната за дълъг перод от време и това разрушава нейната непоклатимост.

Такава констатация направи експремиерът Иван Костов в изявление за Нова телевизия.

" България е в трайна рецесия от много време. Тези чести избори разрушават финансовата непоклатимост на страната, както се вижда от последните данни на Министерството на финансите. Никой не е виновен за дълъг интервал от време, всички желаят да са положителни в днешния ден. Съответно унищожават стабилността на страната. Според плана, следващата година би трябвало да има 18 милиарда лева недостиг. “ - разясни той.

По думите му, това е голяма тежест, при която няма да можем да се присъединим към еврозоната.

Костов означи, че политиките, водещи страната към подобен недостиг, са признати от настоящето и от предходното Народно заседание. Като образец за такава политика той уточни обвързването на минималната работна заплата със междинната.

Експремиерът е безапелационен, че решението на казуса е в съставянето на постоянен кабинет, който да има цялостен мандат.

Необходимо е устойчиво държавно управление, което да носи отговорност четири години и да бъде подкрепено от от парламентарно болшинство, което да не се разпадне през тези четири години, акцентира той.

„ То се вижда, че може да се направи “, уточни Иван Костов.

Той разяснява, че политическите проблеми имат решение, само че правосъдната система има тежък недостатък - съдиите не схващат каква голяма отговорност носят пред обществото и страната въз основата на голямата власт, която им е дадена.

" Съдиите би трябвало да си излекуват системата, да си поемат отговорността, да изберат честни хора във Висш съдебен съвет.В тях ми е вярата. " - добави Костов.

По думите му, в прокуратурата към този момент има голяма непросветеност.

Той направи и ретроспективен взор обратно през годините, към корените на проблемите, с които се сблъсква демокрацията ни през днешния ден.

„ Имах доста огромни очаквания, че участието на България в НАТО и в Европейския съюз ще помогне доста на страната да приключи своя развой на народна власт и да се построи един ред на основата на закона. Казвал съм и тогава, че не са значими европейските фондове, а редът. “ - акцентира Иван Костов.

За корените на рецесията той приказва и в новата си книга - втората част на„ Свидетелства за прехода “. Пише заначалото на сливането на мафията с върховете на държавното ръководство, за плановете на Държавна сигурност и незавършения преход.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР