Липсата на ясна политическа отговорност за управлението на страната отблъсна

...
Липсата на ясна политическа отговорност за управлението на страната отблъсна
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: Правителството трябва да е с мандата на ГЕРБ, Борисов не трябва да е премиер

Липсата на ясна политическа отговорност за ръководството на страната отблъсна огромна част от хората, които биха отишли да гласоподават, разяснява пред БНР проф. Милена Стефанова, учител в СУ " Климент Охридски ".

 

" Една част остана у дома, а друга стартира да търси други възможности – нещо като самобитен углавен избор ", разясни тя.  

" Крайно време е да се поеме ясна политическа отговорност ", уточни проф. Стефанова. 

 

Тя не изключва както основаването на държавно управление, по този начин и нови избориа.

" Ако се направи държавно управление, разумно е да е с мандата на ГЕРБ. Но мисля, че Бойко Борисов не би трябвало да се завръща в ролята на министър председател.  
Има Такъв Народ още по време на предизборната акция заявяваха, че са подготвени да поддържат някакъв тип експертно държавно управление.


Българска социалистическа партия виждаме, че също е подготвена с поддръжка за експертно държавно управление. 
Не изключвам разновидността да има държавно управление на малцинството с ясна отговорност, подкрепено от други групи, само че без те да поемат политическата отговорност. Това обаче е доста по-рисково. Би означавало доста нестабилна обстановка. 


Движение за права и свободи има по-голяма тежест, с помощта на това, че главните играчи отиват надолу. "  - отбеляза проф. Стефанова. 

 

Тя не пожела да направи прогноза какъв небосвод на деяние би могъл да има един непрекъснат кабинет.

 

Проф. Милена Стефанова изясни, че сме изпуснали момента, в който паралелните действителности са станали по-важни от тази, в която всеки от нас физически се движи:  " Мнозина откриха утеха в разнообразни обществени мрежи. Не ми се мисли какво ще се случи, когато ИИ стартира да господства тези неща. "  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР