Липсата на системна подготовка, на дълбоко познание, ако щете на

...
Липсата на системна подготовка, на дълбоко познание, ако щете на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Доверието към Борисов в НАТО не само , че е ниско, а и намалява

Липсата на систематична подготовка, на надълбоко знание, в случай че щете на рутина и инстикт, си споделят думата. Дори импровизациите би трябвало да стъпват върху построения управнически и дипломатически рефлекси. Той приказва за комплицирани и значими концептуални, базисни неща, както ентусиасти пред банята за футбол. Вземете концепцията Западните Балкани да заменят Англия. Вероятно е било разиграно в домашна кухня от съветници. Вероятно има някаква пиар медийна стойност, само че като действителна политика - оценката за казаното минава през това какъв брой е потребно за Англия и за Западните Балкана, в допълнение за уважението към България?!

Първо, Англия и Западните Балкани са несъпоставими. Точка. Дори няма да се обосновавам, тъй като тук се четат базисни книги. Не мога да обезщетявам липса на сходни познания.

Второ, неприятна изразителност както във връзка с Англия, на другите водачи в Европейски Съюз и на Западните Балкани. Разширяването със Западните Балкани не може да бъде за сметка на който и да било. Англия още ферментира по тематиката с екзита.

Изобщо неприятен избор на миг, неприятно наличие, неприятно осъществяване.

Човекът който торпилира напъните на НАТО и не качи разноските си до два %, приказва по тематика, по която няма престиж. Сега си мисли, че може да построи защита в БГ с непознати Европейски Съюз средства!? Но не дава тактика, работна стратегия, бюджетиране и сметки, а споделя общо - дайта пари!? Колкото да задържи няколко заглавия в медиите за малко време, само че нито грам няма да помръдне и реши казуса. Това го зная сигурно, доверието към Борисов в отбранителните среди на НАТО освен, че е ниско, само че и понижава. Не го тръбят, тъй като измежду съдружници е по този начин, само че на процедура сме отписани, всичко отива към Румъния и на север.

Трябва първо да структурираш дебата в Европейски Съюз по тематиката за европейския защитителен принос в границите на НАТО и по-късно да го монетизираш.

Кой ще му даде и пет лв., след неуместните за министър председател думи за лодките и платноходките, с които извади България и българските пристанища и инфарструктура от общите отбранителни структури на НАТО.

Не съм срещу ГЕРБ, нито срещу Борисов - просто не мога зорлем да затворя сетивата си, да приема посредствеността за достойноство, тъй като съм привикнал да почитам институциите. Искам смяна, промени, по-добри политики и да не се червя от позор.

Медийните прожектори на Европа и света ще бъдат ориентирани към България, която има петминутна /шестмесечна/ популярност. И какво ще видят като България - Борисов. Ох!

Илиян Василев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР