Липсата на редица пресни продукти се е отразила негативно върху

...
Липсата на редица пресни продукти се е отразила негативно върху
Коментари Харесай

Мъка: Британците останаха без маруля

Липсата на редица пресни артикули се е отразила отрицателно върху продажбите на супермаркетите във Англия през февруари, сочат браншови данни, представени от Ройтерс. В страната в последно време се усеща сериозен дефицит на свежи артикули като домати, краставици и чушки.

Проблемите с доставките, появили се поради слабите реколти в Южна Европа и Северна Африка след нетипичното време, бяха изострени от обстоятелството, че английски и нидерландски фермери са засадили по-малко насаждения в парници поради високите цени на силата.

Пазарният водач " Теско " (Tesco), както и веригите супермаркети " Асда " (Asda), " Морисънс " (Morrisons), " Алди " (Aldi), " Лидл " (Lidl) постановиха ограничавания върху броя артикули за салата, които клиентите могат да купуват едновременно. Правителството предизвести, че дефицитът може да продължи до края на март.

Компанията за пазарни изследвания Ен Ай Кю (NIQ), известна по-рано като " Нилсен Ай Кю " (NielsenIQ) регистрира, че общата стойност на продажбите в категорията " пресни артикули " е повишена едвам с 1,1 % за четирите седмици, до момента в който размерът на продажбите е понижен с 5,4 %.

Супермаркетите мъчно съумяват да отговорят на търсенето на домати и чушки, като продажбите, регистрирано съгласно единица артикул, са спаднали със надлежно 17,6 % и 16,8 %.

Стойността на продажбите на марули и краставици обаче е повишена надлежно с 13,7 % и 31,8 % макар лимитираната наличност.

Общите продажби на бакалски артикули са се нараснали с 11,1 % през четирите отчетни седмици, което прикрива намаляването на размера с отчитане на инфлацията.

Ен Ай Кю регистрира също, че немските вериги " Алди " (Aldi) и " Лидл " (Lidl) не престават да усилват пазарния си дял, като продажбите им са се нараснали със надлежно 25,6 % и 21,1 % за 12-те седмици до 25 февруари, частично с помощта на откриването на нови магазини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР