Липсата на растеж и промяна в отношенията между партньорите, дори

...
Липсата на растеж и промяна в отношенията между партньорите, дори
Коментари Харесай

Можете да се къпете във водите на Душата на друг човек, като се взирате в очите му

Липсата на напредък и смяна в връзките сред сътрудниците, даже в случай че те са сродни души, би означавала застой на връзката. Той може да възникне по доста аргументи, само че най-честите аргументи са възмущение, корист или „ надрастване “ на актуалната връзка. Алетея Луна предлага 9 метода за основаване на духовно партньорство. Като психодуховен консултант, читател на таро и професионален публицист, задачата на Луна е да оказва помощ на другите да осъзнаят своята прикованост и да намерят наслада, овластяване и избавление при всевъзможни условия.

9 метода да създадете духовно партньорство с обичания човек

Създаването на духовно партньорство с обичания човек не значи да го накарате да има вяра в това, в което вярвате вие, или да харесва това, което вие харесвате. Създаването на духовно партньорство не значи и смяна на другия човек, с цел да стане той „ по-духовен “. И двата метода са незрели и вредят на връзката ви.
Създаването на духовно партньорство задълбочава душевния контакт сред вас двамата. То значи да станете уязвими, ангажирани, деликатни, отворени и възприемчиви към другия човек.
Ето някои рекомендации:
1. Осигурете повече зрителен контактЕдно от най-тъжните неща, които постоянно виждам, са двойки, които не се взират в очите си. Те поддържат връзка между тях, като постоянно водят дълги диалози, без даже да погледнат другия.
Контактът с очи е извънредно съкровен. Когато погледнете обичания в очите, вие му показвате, че се интересувате и сте надълбоко ангажирани с това, което той споделя. Контактът с очи е освен знак на почитание, той е най-хубавият метод да се свържете с Душата на различен човек. Чували ли сте в миналото за „ взиране в душата “? Можете да се къпете във водите на Душата на различен човек, като се взирате в очите му.
2. Отделяйте „ време за нас “ всеки денПонякога животът е прекомерно претрупан, с цел да имате силата да поддържате връзка. Едно от най-лесните неща, които можете да извършите, е да отделяте време всеки ден от натоварения си график, с цел да сте дружно единствено с обичания. Дори единствено да сте в прегръдките си на дивана и да гледате филм е добър метод да започнете да задълбочавате духовното си партньорство.
3. Проучете какви духовни уроци ви преподава вашият партньорДори и да не го вършиме умишлено, държанието, думите и мислите на вашия сътрудник могат да ви научат на доста. Да имаш духовно партньорство значи да се научиш по какъв начин да растеш във връзката си духовно. На какво ви учи вашият обичан човек? Не забравяйте, че нашите сътрудници постоянно виждат нашите „ слепи петна “ и по този начин могат да ни разкрият доста за нас самите, даже и несъзнателно.
4. Докосвайте сеФизическото допиране е извънредно значим детайл от основаването на духовно партньорство. Фината сила, обменяна посредством допиране, е доста обвързваща. Физическото допиране е успокояващо и постоянно може да изрази доста повече от думите.
5. Водете задълбочени разговориКакво е в сърцето ти? Кое значи доста за теб, което искаш да споделиш с някого? Какви мисли, свързани с просветлението си имал? Започнете диалог с обичания човек. Споделете каквото ви хрумне и намерете постоянно място и време за това.
6. Намерете способи да се смеете заедноСмехът отваря сърцето и неотложно задълбочава вашето духовно партньорство. Научете по какъв начин да се смеете на себе си, на колегата си и дружно един с различен по нехаен метод. Дори елементарното гледане на занимателни видеоклипове дружно може да задълбочи връзката ви.
7. Открито споделяйте възприятията сиВ множеството разхлабени връзки липсва намерено другарство. Това е способността да изразявате мислите и възприятията си почтено, като в същото време почитате другия човек. Психологът Маршал Розенберг назовава това „ ненасилствена връзка “ (препоръчвам ви да прочетете книгата му за повече насоки). Когато се чувствате засегнати, ядосани, изолирани или изпитвате някаква друга страст, изразете това пред половинката си. Партньорът ви не може да чете мислите ви, не правете опити да влезете в главата му. Общувайте. Откритото съобщаване на това по какъв начин се чувствате е крайъгълният камък на честните връзки, учредени на взаимна грижа, почитание и обич.
8. Практикувайте обич към себе сиАко не обичате същински себе си такива, каквито сте, вие ще сте надалеч от безусловната обич. Вие ще сте преизпълнени с безкрайни упования и условия, с вярвания по отношение на това какъв тъкмо „ би трябвало “ да е сътрудникът ви, паралелно с вас, и по какъв начин тъкмо „ би трябвало “ да работи. Като практикувате обич към себе си и приемате цялата светлина и мрачевина във вас, вие ще задълбочите духовното си партньорство с обичания човек. Истинската смяна идва от вътрешната страна, тъй че в случай че желаете връзката ви да стане по-богата, би трябвало да извършите връзката си със себе си по-богата.
9. Простете минали болкиЗадържането на неодобрение и умствените „ сметки “ за неточности е сигурен метод да опетните всяка връзка. Колкото повече се държите за недоволствата си, толкоз по-изолирани и отдалечени ще се чувствате от колегата си. Ако сте склонни да таите неодобрение, пробвайте се да си извършите място в душата си, да се откажете от обидата и да отворете сърцето си за прошката. Най-вероятно може да се наложи намерено да съобщите на колегата си по какъв начин се чувствате по оправдателен и ненасилствен метод,  с цел да търсите омиротворяващ край на разрушителните си страсти.
Ние сме склонни да идеализираме нашите взаимоотношения, в това число връзките със сродна душа. Но истината е, че без значение какъв вид връзка или кармично съглашение имате, в последна сметка в един миг ще изпитате празнина и притъпяване на любовния боязън. Никоя връзка няма да остане витална непрекъснато, без значение какъв брой е вълшебна.
Важно е да се прави разлика сред естественото охладняване и надълбоко нездравословните връзки. Понякога попадаме във връзки, които ни държат духовно в застой или в капан в функциите на жертва, страдалец, преследвач, избавител или подвластен от любовта.

За сродните души прочетете повече в Списание 8, бр.2/2023 година
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР