Липсата на работна ръка и корупцията притесняват най-много австрийския бизнес

...
Липсата на работна ръка и корупцията притесняват най-много австрийския бизнес
Коментари Харесай

За две трети от австрийските инвеститори корупцията и престъпността са най-значим проблем

Липсата на работна ръка и корупцията тормозят най-вече австрийския бизнес в България, заяви комерсиалният консултант на Австрийското посолство в България Улрике Щрака, представена от БНР. Днес в София бяха показани резултатите от публично изследване измежду австрийските компании за капиталовия климат в България и други страни от източна Европа.

Четирийсет % от австрийските компании регистрират усъвършенстване на капиталовата среда, сподели комерсиалният консултант. Инвеститорите обаче имат и терзания за средата в България - на второ място като проблем те слагат непредвидимостта на икономическата политика, а на трето място - правна сигурност. За съпоставяне - в Сърбия ненавременните заплащания са главен проблем за австрийските компании, а в Румъния - инфраструктурата.

Емиграцията и ниската подготовка са главните проблеми, поради които фирмите мъчно намират работна ръка. Затова австрийските компании все по-често се включват в планове за дуално обучение. Повече от 80% от австрийските компании заплащат или са подготвени да заплащат повече от междинното за техния отрасъл, демонстрират резултатите от изследването.

Австрия е на второ място по задгранични вложители с над 4 милиарда евро инвестиции в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР