Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващ родител е основание

...
Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващ родител е основание
Коментари Харесай

МВР подсеща, че на границата минават деца само с декларации от родители

Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващ родител е съображение да се откаже излизането от Република България на деца . Това оповестиха от Главна дирекция " Гранична полиция " по отношение на летния туристически сезон и интензивния пътникопоток.

През лятото доста се усилва броят на напускащите страната деца, нормално по екскурзии и ваканции.

В националното законодателство е планувано да се изисква нотариално заверено родителско единодушие за овакантяване на страната на малолетни български жители, когато те не са съпроводени от родителя.

Поясняваме, че когато единия родител не участва, а другия участва, е нужна нотариално-заверената декларация от отсъстващия .

На Гранични контролно-пропускателни пунктове се показват декларацията, както и авансово направено обикновено копие от нея, което остава на граничния пункт . Липсата на такова удължава престоя на пасажерите на пункта и води до в допълнение удължение на опашката чакащи. От Гранична полиция акцентират, че на пунктовете няма опция да се изготвят копия на декларациите, като припомнят те да бъдат изготвяни авансово.
 За нарушавания в туризма наблюдават от четири институции
За нарушавания в туризма наблюдават от четири институции

Нощна инспекция за „ незаконни екскурзии “ беше осъществена на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево-Капъкуле “
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР