Липсата на медицински специалисти затваря отделения в болниците в страната,

...
Липсата на медицински специалисти затваря отделения в болниците в страната,
Коментари Харесай

Липса на медицински специалисти затваря едно след друго болнични отделения в страната

Липсата на медицински експерти затваря отделения в лечебните заведения в страната, съобщи Българска национална телевизия. На доста места, с изключение на от медицински сестри, хората незабавно се нуждаят от анестезиолози и хематолози. Русенска и Благоевградска област разполагат общо с трима такива лекари. Във Видин не работи отделението по неврология. Често се постанова пациенти от разнообразни краища на страната да пътуват до столицата, с цел да се лекуват.

Липсата на съдов хирург води непосредствен на гражданката Марина Тодорова от болничното заведение във Видин в частно заведение в Пещера.

" Беше постъпил тук в Коронавирус поделение, само че нощес в друга болница сме го закарали, тъй като получил затруднение. Нямаме експерт и той получил тромб... Искаха да го карат в София от тук от болница, там не го одобряват, че е с Коронавирус позитивен ", описа пред Българска национална телевизия Тодорова, близка на пациент, който е бил на лекуване.

Не работи и отделението по неврология, откакто единственият експерт в региона умрял от ковид.

" Няма невролог, в случай че някой има опция, да откри подобен ", споделя доктор Ивета Найденова, шеф на МБАЛ „ Св. Петка " -Видин.

А онкологичният център в Русе не може да откри ядрени медици.

И макар че съвременна инсталация има в съвсем всички здравни заведения, от време на време тя не оказва помощ, тъй като няма кой да работи с нея. Затова шефовете на лечебните заведения са единомислещи, че рецесията ще се задълбочи, в случай че не се вземат съответни ограничения, измежду които е нарастването на заплатите.

" Повече от всеки път има потребност от промяна това опазване на здравето и един различен доста значим фактор, нали съответното почтено възнаграждение на тези хора. Всеки един новозавършил доктор е добре пристигнал, ще го приемем, тъй като имаме доста хора в една пенсионна възраст и извършват своите отговорности, до момента в който могат да работят, да спомагат за тяхното създаване ", изясни пред националната телевизия доктор Георги Георгиев, шеф на онкологичната болница „ Св. Мина " в Благоевград. За да обезпечи медицински сестри в здравното заведение разчитат на завършващите студенти от медицинския лицей на Югозападния университет в града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР