Липсата на избран временен кмет на Одесос“ създава проблеми за

...
Липсата на избран временен кмет на Одесос“ създава проблеми за
Коментари Харесай

Биляна Раева: Липсата на временен кмет на „Одесос“ създава проблеми на района

Липсата на определен краткотраен кмет на „ Одесос “ основава проблеми за пълноценната работа в централния варненски регион. Това съобщи в ефира на Дарик общинският консултант от ГЕРБ Биляна Раева. Тя посочи, че има заповед за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, само че неналичието на определен заместител към този момент стопира две преписки от региона, които са за ремонтни действия и сериозна инвестиция в възстановяване на осветлението.

По този проблем е изпратено писмо към Общинския съвет и престои решение и на този проблем. На идната общинска сесия още веднъж ще бъде изработен опит за избор на краткотраен кмет, уточни Раева.

„ Много е забавен този проблем и със самия развой на избор, който не се получава към този момент повторно, само че и със самия проблем, който провокира този избор, защто кметът на ПП-ДБ беше отхвърлен заради спор на ползи и несъответственост. Това, което следим в Общинския съвет, е че Алтернативата, ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Земеделците с техните общо 32 гласа не могат да изберат тяхното предложение Емилия Христова за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на „ Одесос “, разяснява съветникът от ГЕРБ.

Биляна Раева показа, че би взела участие в бъдещите предварителни избори за кмет на „ Одесос “, в случай че бъдe номинирана. „ Предстоят много съществени избори пред нас и активизираме цялата мощност, която имаме в тази конструкция “, съобщи тя във връзка с измененията в локалното управление на ГЕРБ и визирайки изборите за Европейски парламент при започване на юни.

Раева разяснява и последните две съвещания на Общинския съвет, на които по този начин и не се стигна до разискване и гласоподаване на бюджета на Варна за 2024г. Едната от аргументите е, че не е изминал 14-дневният период от публикуваненагодишната стратегия за ръководство на общински парцели.

„ За 4-5 месеца човек да не е прочел един устав от 15 страници и да не се е срещнал с него е доста несериозно. Би могло администрацията да не е подготвена с бюджета и правейки едни такива маневри да цели отсрочване на гласуването му, до момента в който не са постигнали по някакъв метод сигурност, че ще бъде утвърден. Вторият вид е това да се прави съзнателно, с цел да се завоюва време “.

Спешното внасяне на докладната бележка за ликвидацияна сдружението „ ЦУМ – Варна “на последното съвещание на локалния парламент е било подбудено от иск, обвързван със собственоста на терена на Дупката. В рамките на две седмици Община Варна е отказвала да одобри призовката и да се запознае с документите по въпросния иск. Той е от компанията, която има 900 кв. м от Дупката, разкри общинският консултант.

Компанията има капиталов интерес към терена и още през ноември предходната годинае изпратила предложение доОбщината за публично-частно партньорство. Предложението на компанията е да построи за лична сметка културно-търговски център на 4-5 етажа, като в подмяна ще даде на Община Варна собствеността на целия под земята етаж, както и последния етаж от постройката. Подземниятетаж с археологията ще се употребява за културно-представителни функционалности, а последният ще е за клубове на архитекти, художници и други дейци в региона на културата.

„ Варненци ясно казахме още преди няколко години в публично допитване, че не желаеме в Дупката МОЛ “, безапелационна беше Раева.

Целият диалог с Биляна Раева е прикачен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР