Липсата на достатъчно средства е причината за потресаващото състояние на

...
Липсата на достатъчно средства е причината за потресаващото състояние на
Коментари Харесай

Гробищата във Враца са в потресаващо състояние заради липса на пари /снимки/

Липсата на задоволително средства е повода за потресаващото положение на гробищните паркове във Враца, съобщи по време на сесията през вчерашния ден кметът на града Калин Каменов.
Изявлението градоначалникът направи във връзка запитване на общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Марин Цветков, който на предишното съвещание на локалния парламент повдигна въпроса за неналичието на огради и затрудненият, от време на време неосъществим, достъп до гробните имоти.
Оказа се, че от общината са упълномощили на външен реализатор правенето на план за слагането на ограда на гробищните паркове на града. Той ще е подготвен до края на този месец, а средствата за направата му са планувани от финансовата стратегия на общината и са в размер на 7 200 лв..
Каменов цитира шефа на общинското дружество „ Обредни действия “ Илиян Нисторов, съгласно който за почистването на гробищните паркове са нужни 26 203 лв.. За засипване с фрезован асфалт и приравняване на хумостния пласт в новите гробища са нужни 4 000 лв., а разноските за труд и машинизация на извозваната пръст и камъни възлизат на към 5000 лв.. За остарелия гробищен парк разноските са за към 4 000 лв..
Според кмета бюджетът на общинското дружество за 2018 година е в размер на 177 000 лв., която сума е извънредно незадоволителна за поддръжката на гробищните паркове. Какви са приходите и по какъв начин се изразходват средствата от таксите, прибирани от въпросното дружество, и този път не стана ясно.
Сигурно е обаче, че към 31 юли изразходените средства за разчистване на гробищните паркове и обработка с пестициди са в размер на 7 360 лв..
По думите на Каменов, с цел да са в положително положение двете гробища е нужна актуализация на бюджета на общинското дружество.
Докато тя стане факт обаче околните и роднините на покойниците очевидно ще се постанова да влизат в гробищните паркове, оборудвани до коси и мотики, с цел да си проправят път през буйната растителност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР