Липса на счетоводна експертиза отложи делото срещу кмета на Септември

...
Липса на счетоводна експертиза отложи делото срещу кмета на Септември
Коментари Харесай

Отложиха за септември делото срещу Марин Рачев за укриване на данъци


Липса на счетоводна експертиза отсрочи делото против кмета на Септември Марин Рачев за укриване на налози. Причината – движимостите лица не успeли да вземат нужните им материали от спецпрокуратурата, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Според специалистите интервалът, който те би трябвало да ревизират е 10-годишен, което значи огромен размер от данни и информация. Окръжният съд в Пазарджик насрочи нова дата за 10 септември.

След близо 3 месеца работа движимостите лица Любомир Црънчев и Любка Янева желаеха отсрочване на делото против кмета на Септември Марин Рачев. Като претекст те показаха неполучени документи на сдружението от Специализираната прокуратура. От казаното в правосъдната зала стана ясно също, че за интервала 2005 – 2015 година компанията на сегашния кмет на Септември е била обслужвана от три счетоводни къщи. Само едната от тях можела да даде счетоводните данни на електронен, а другите две – на книжен притежател. Това в допълнение затруднявало специалистите, по тази причина те желаеха пролонгация от 2 месеца. Прокуратурата изиска да се ограничи проверявания интервал за годините 2007 и 2008, а да не се ревизират тези до 2015 година, когато компанията на Рачев се е дерегистрирала по Данък добавена стойност. Искането обаче не бе признато.

Съдът изслуша и още една експертиза, отнасяща се за 29 цистерни с гориво. Според обвинителния акт в качеството си на едноличен търговец през интервала от месец януари 2005 година до месец септември 2006 година Марин Рачев не е платил Данък добавена стойност от продажбата на горива в размер на 115 хиляди лв..

За да проследят развиването на правосъдния развой в правосъдната зала още веднъж бяха представители на Инициативния комитет „ Да спасим Община Септември ”. В спонтанна кутия те още веднъж събираха средства в поддръжка на Рачев. Новото съвещание по делото против него бе планувано за 10 септември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР