Липса на комуникация и липса на координация беше основният извод

...
Липса на комуникация и липса на координация беше основният извод
Коментари Харесай

Терзийски: Не може да се дават жертви заради безобразно работещата система на МВР в момента

" Липса на връзка и липса на съгласуваност беше главният извод след инспекцията, която Министерство на вътрешните работи извърши след предходния драматичен случай в Бургас ".Това сподели пред БНР някогашният министър на вътрешните работи Христо Терзийски в коментар на тежкия случай с потърпевши служители на реда на Околовръстното шосе в София, при който бус с 10 незаконни мигранти се удари в микробус на жандармерията.

 

" За няколкото месеца оттогава нито професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, нито политическото съумя по този начин да провежда работата, че да не се стига повече до такива произшествия. Случаят е еднакъв с този от Бургас. Случаите са в резултат на това, че не работят системите в Министерство на вътрешните работи - не работи системата за защита на държавната граница и по оперативна линия, и по оперативното застраховане ", разкритикува актуалното управление на Министерство на вътрешните работи депутатът от ГЕРБ.

 

" Този случай е в резултат и на това, че към този момент и в сърцевината на страната необезпокоявано се движат микробуси, пренасящи незаконни мигранти, и то от хора, които са тежък криминалитет. За това отговорност носят оперативните служби ", разяснява някогашният министър.

По думите му, с цел да работи един канал за незаконни мигранти, би трябвало в него да вземат участие и гранични служители на реда:

" А отговорност за това нещо носи Дирекция " Вътрешна сигурност ", която се грижи за интегритета и лоялността на полицейските чиновници, от всички звена.... Разнебитването на политическата система след април 20221 година дава този резултат ".

Терзийски акцентира, че не може " да се дават жертви поради безобразно работещата система на Министерство на вътрешните работи сега, за което служителите на реда не са отговорни ".

Той посочи, че при ръководството на ГЕРБ България е била давана за образец за оправянето ѝ с миграционния напън.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР