Липса на какъвто и да било значим резултат и адекватни

...
Липса на какъвто и да било значим резултат и адекватни
Коментари Харесай

Изследване показа защо хората в България вече не сигнализират за корупция

Липса на какъвто и да било важен резултат и съответни последици за отговорните. Това е главната причина, която отхвърля българските жители да подават все по-малко сигнали за корупция

Данните са от изследване, което демонстрира оценка на уязвимостите към корупция на общинско равнище в България. Анализът е направен след изследване в няколко общини у нас, създател е Международният републикански институт. Статистиката бе оповестена на конгрес в София, на който взе участие министърът на правораздаването Атанас Славов, кметове и дипломати, заяви „ Българска телеграфна агенция “. 

Според данните пет изследвани общини – Видин, Габрово, Добрич, Пловдив и Хасково , са основали редица канали, посредством които жителите могат да показват опасения, да вършат оферти и да дават отзиви за общинските цели и проекти. Въпреки подобренията в механизмите за гражданско присъединяване, интервюираните, с опит във властта или в гражданското общество от всички общини, се отнасят песимистично към гражданското присъединяване , написа в разбора.

От интервютата проличава, че хората са изгубили доверие в общинските официални канали за присъединяване и не ги смятат за изключително потребни, привлекателни или резултатни .

Общините постоянно работят с избрана подгрупа от локални групи и организации на гражданското общество , било посредством възлагане на делегирани публични услуги, подкрепяне с дребни дотации, обезпечаване на б езплатно прилагане на общински площи , или с партньорство в културни, обществени и стопански начинания, сочи анализът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР