Липса на достатъчно техника за справяне с последствията от обилния

...
Липса на достатъчно техника за справяне с последствията от обилния
Коментари Харесай

Кмет: Бяхме готови да докараме танкове, ако в закъсалите коли край Горна Оряховица имаше хора

Липса на задоволително техника за справяне с следствията от изобилния снеговалеж през уикенда е главната причина кметът на Горна Оряховица да разгласи отчасти бедствено състояние в общината. Градоначалникът Николай Рашков заключи за " Фокус “ , че няма и задоволително личен състав.

" Техниката, с която разполага общинското дружество не е задоволителна и поради това, че 10 души са ангажирани като водачи, те нямат опция да покрият 24-часов режим на работа. За да се оправим с всичко това, трябваше в действителност да имаме помощ от жителите. Хората имат задоволително техника, отзоваха се, бяха страхотни. Снощи тук-там се работеше до 22:00 часа, само че това не е задоволително “, добави Рашков.

Към момента в Горнооряховска община към момента има обитаеми места без ток. Това са селата Крушето, Стрелец, Паисий и Върбица, като частични проблеми има в Поликраище и Драганово.

Разчистването на клони в общинския център е почнало директно след прекъсването на снеговалежа. Включили са се и специалисти.

" Успяхме да отстраним цели камиони с дървен материал “, сподели още кметът.

Най-сложно, по думите му, е било ситуацията по пътя към село Драганово, където е имало много закъсали коли.

" Големите ни терзания бяха свързани с това, че ние не знаехме дали има хора в тях. Вечерта беше пагубно. Затова персонално аз отидох на място, само че пробих до някъде. АПИ пристигнаха с техника, само че и те не съумяха. Всичко това го оставихме за идващия ден. Полицаи спираха придвижването от двете страни. В тези коли не е имало хора, в това ни увериха органите на реда, само че ние имахме подготвеност, в случай че в колите имаше хора да изкараме танковете. Сектор СОТ  към РД " ПБЗН “ бяха подготвени да реагират “, безапелационен бе Николай Рашков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР