Лионел Меси влезе в Клуб 100 на Шампионската лига! С

...
Лионел Меси влезе в Клуб 100 на Шампионската лига! С
Коментари Харесай

Първият и стотният гол на Меси в гръцки врати

Лионел Меси влезе в Клуб 100 на Шампионската лига! С попадението си във вратата на " Олимпиакос " през вчерашния ден (18 октомври), аржентинецът закова мечтаната цифра след 122 мача в шампионата.

Всъщност 10-ката на " Барселона " е създател на любопитен абсурд. Първият му гол в конкуренцията, също като юбилейният му, е маркиран във вратата на гръцки тим. Меси открива головата си сметка на 2 ноември 2005 година против " Панатинайкос " . Той бележи третото попадение за триумфа с 5:0. Това е петият му мач в шампионата. За първи път Меси е в групата на " Барса " за гостуването на " Милан " през 2004 година, а чува химна на шампионата като част от стартовата 11-ка при гостуването на " Шахтьор " Донецк на 12 декември същата година.

Меси е бележил във вратите на 37 отбора . Само 7 от противниците му в европейските клубни шампионати са се измъквали без гол след присъединяване на аржентинеца. Любопитното в тази ситуация е, че в никакъв случай не е вкарвал на " Атлетико " Мадрид в Шампионска лига, до момента в който в Примера дивисион топката е прекосявала голлинията след негово допиране 27 пъти.

" Най-потърпевш " от головата жадност на Меси е " Арсенал " . Аржентинецът е успявал да порази вратата на британския отбор цели 9 пъти - през 2010 година вкарва 4 гола в един мач, през 2011 още 2, а през предишния сезон съумя да запише цели 3 попадения на осминафиналите в Шампионска лига.

В класацията на обичаните противници на аржентинеца следват " Милан " и " Селтик " (8 маркирани гола), " Байер " Леверкузен (7 гола), " Аякс " и " Манчестър Сити " (6 гола).

Най-често футболистът на " Барса " бележи със мощния си ляв крайник (75 гола), с десния попаденията са 14, а с глава, което е нетипично за нисичкия аржентинец, са 11.Така вкара и във вратата на " Манчестър Юнайтед " на финала на Шампионската лига през 2009 година

34 пъти Меси е вкравал по 1 гол в срещата, а 21 пъти по 2. Със сигурност аржентинецът ще помни и мача на " Барса " против " Байер " Леверкузен през 2012 година, когато означи рекордните за него 5 попадения в един мач . Сезонът 2011/2012 е и най-резултатния за футболиста, която тогава вкарва цели 14 пъти.

Меси се вихри пред вратата на противника най-често в края на първото полувреме. Ако би трябвало да сме точни до минута, той е отбелязал четири от стоте си гола в 38-та минута и още толкоз в 42-та.

" Вечният зложелател " на аржентинеца - нападателят на " Реал " Мадрид Кристиано Роналдо е единственият, който го превъзхожда в голмайсторската ранглиста със своите 110 попадения. Само че португалецът вкара юбилейното си попадение едвам в 143-ия си мач.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР